Nieuws

10 jaar Oppeppers en lancering Oppeppers op Pad

Vandaag was het feest in café Het Wachtlokaal in Haarlem. Ruim 20 deelnemers aan het mobiele dagbestedingsprogramma Oppeppers Kennemerhart en medewerkers en vrijwilligers van de ouderenzorgorganisatie kwamen bij elkaar om het tienjarig bestaan te vieren. De Haarlemse wethouder Meijs van Zorg, Welzijn en Volksgezondheid vierde de verjaardag mee.

Oppeppers (55+) is er voor iedereen met een vorm van dementie, psychiatrie, NAH, Parkinson of voor wie contact maken niet (meer zo) vanzelfsprekend is. Voor hen is er de mogelijkheid om op weekdagen, onder begeleiding van medewerkers en vrijwilligers van Kennemerhart, samen culturele en sportieve activiteiten te ondernemen. Het Oppeppersprogramma kenmerkt zich door laagdrempeligheid en een open en vriendelijke onderlinge sfeer. Veel deelnemers trekken er al jaren met elkaar op uit. Ook mantelzorgers zijn welkom aan te sluiten.

Oppeppers op Pad

Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd de nieuwe naam ‘Oppeppers op Pad’ bekend gemaakt. Oppepperscoördinator Petra Jansen vertelde over de koers voor 2020 en het nieuwe programma ‘culinair’ dat op 3 april om 10.30 uur in café Het Wachtlokaal tegenover het station gepresenteerd wordt. De inschrijving voor dit programmaonderdeel van Oppeppers op Pad start op hetzelfde moment.

Warme vriendenclub

Bestuurder Audrey van Schaik benoemde het belang van innovatieve dagbesteding. ‘De 'nieuwe ouderen' willen graag midden in het leven blijven staan. De activiteiten van Oppeppers bieden de mogelijkheid om actief onderdeel uit te maken van de maatschappij.’ Ook verhaalde ze over een overleg dat ze onlangs had op het Ministerie van VWS. ‘Bij het woord dagbesteding dacht men daar gelijk aan sjoelen en bingoën. Toen ik de ambtenaren vertelde over het Oppeppersprogramma, en dat dit al tien jaar bij Kennemerhart bestaat, ging er een wereld voor ze open!’ Wethouder Meijs feliciteerde de mobiele dagbestedingsgroep en vergeleek de deelnemers met een warme vriendenclub.

Meer informatie over Oppeppers op Pad: deoppeppers@kennemerhart.nl of 06 12605504

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen