Nieuws

Vrijwilliger Jan reist De Wereld rond met 80-jarigen

Vanaf 4 september start het derde seizoen ‘De wereld rond met 80-jarigen’. Bijzonder hieraan is de deelname van de 85-jarige Jan Beverwijk, al 25 jaar vrijwilliger op De Molenburg. Eerst als chauffeur om clienten op te halen en naar huis te brengen, en sinds drie jaar als vrijwilliger bij de spelletjesactiviteiten op de vrijdagmiddag.

Jan: ‘Vroeger werkte ik bij de PTT. Een gepensioneerde collega vroeg me of het wat voor me zou zijn, rijden met de bus voor De Molenburg. Ik vond het zo leuk, dat ik het ruim 20 jaar heb gedaan! En nog steeds ben ik wekelijks op De Molenburg. Ik vind vooral het contact met de mensen fijn. Vaak kom ik mensen tegen bij wie ik vroeger eten langs bracht voor Tafeltje Dekje. Ik weet dus van velen waar ze vroeger woonden.

Mijn dochter gaf me op voor het programma van SBS. En zo gebeurde het dat ik zomaar 4 weken, samen met zeven andere tachtigjarigen en reisleider Dennis van der Geest, op reis ging. Ik had nog nooit een vliegtuig van binnen gezien! Zo bezocht ik onder andere Suriname en Zuid Korea waar mijn adoptiedochter en adoptiezoon zijn geboren. Het was een fantastische ervaring. Vermoeiend maar onvergetelijk!’

Dat Jan vanaf volgende week een bekende Nederlander is laat hij maar een beetje op zich afkomen. Sinds kort worden de promo’s op tv uitgezonden en vandaag staat het verhaal van Jan in het Haarlems Dagblad. Dus lang zal het niet duren voordat Jan op straat zal worden aangesproken. Een ding is zeker, in De Molenburg is zijn deelname aan het programma niet onopgemerkt gebleven. Medewerkers, vrijwilligers en bewoners zijn razend benieuwd naar de avonturen van Jan. Elke donderdagochtend na de uitzending zal het programma op een groot scherm vertoond worden voor iedereen die meer wil weten over zijn belevenissen in het buitenland.

Benieuwd naar Jan op reis? De wereld rond met 80-jarigen is vanaf 4 september elke donderdag om 20.30 uur te zien op SBS6.

Lees hieronder het verhaal van Jan in het Haarlems Dagblad van woensdag 28 augustus 2019.

 

 

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen