Nieuws

2 juli Goudmakersdag; op stadssafari in Haarlem Noord

Kennemerhart Oppeppers innovatieve dagbesteding is één van de initiatiefnemers van Goudmakers 2023. De 2e editie wordt op 2 juli afgesloten tijdens de Goudmakersdag in Haarlem Noord. Net als vorig jaar staat deze in het teken van kunst en cultuur. Een stadssafari voert langs allerlei verrassende presentaties van buurtbewoners waaraan zij de afgelopen weken met elkaar werkten. De safari gaat ook langs een danspresentatie van bewoners en buurtbewoners van Kennemerhart woonzorglocatie Schoterhof. En in Het Verhalenhuis kun je stilstaan bij de levensboeken die door deelnemers van Kennemerhart Oppeppers locatie Ripperdahart werden opgeschreven en getekend.

Gouden levensboeken en spelen met eten
Tijdens 6 groepsbijeenkomsten op Ripperdahart kreeg het project Goud Delven vorm. Hierbij leidde het ophalen van mooie verloren herinneringen tot persoonlijke Gouden Boeken. Bianca Tillemans, medewerker dagbesteding Kennemerhart Oppeppers: ‘Het viel me op dat de deelnemers met volle aandacht en concentratie aan de slag gingen. Er kwamen mooie verhalen naar boven, over hun ouders, broertjes en zusjes en dierbare herinneringen uit hun kindertijd. Op 2 juli kun je behalve de visuele levensboeken, ook mooie foto’s bekijken die van de deelnemers zijn gemaakt. De deelnemers van Kennemerhart Oppeppers namen de afgelopen weken ook deel aan de workshop ‘Spelen met eten, verhalen vertellen met je zintuigen’.

Achtergrond Goudmakersdag
Eva Durlacher, artistiek leider van Goudmakers: ‘We maakten een verbinding tussen verschillende inwoners van Haarlem Noord; jong, oud, diverse culturele achtergronden, sociale milieus en opleidingsniveau. We hopen hiermee de drempel van ‘kunst maken’ te verlagen en te laten zien dat kunst overal op straat ligt. De bijeenkomsten vonden plaats in het noordelijkste gedeelte van Haarlem Noord. Wijken in Haarlem waar normaal gesproken minder cultureel aanbod is. Doel was de drempel van ‘kunst maken’ te verlagen en te laten zien dat kunst overal op straat ligt’.

Goudmakers is een samenwerking tussen Hart, Kennemerhart Oppeppers en Stichting Gouden Verhalen. Dit project is mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdrage van de gemeente Haarlem, Lang Leve Kunst Fonds en het VSBfonds.

Kijk op www.goudmakers.nl voor meer informatie en het programma van 2 juli tijdens de Goudmakersdag.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen