Nieuws

SHDH en Amie worden samen Kennemerhart

Ouderenzorgorganisaties SHDH en Amie fuseren per 1 januari 2018. De nieuwe organisatienaam wordt vanaf 1 januari Kennemerhart. Ruim 200 medewerkers, vrijwilligers en cliënten presenteerden gisteravond symbolisch de nieuwe naam door samen een groot hart te vormen op de Grote Markt.

Vanaf de Janskliniek vertrok de stoet met medewerkers, vrijwilligers en cliënten, voorafgegaan door een Kerstmannendixieland band, richting Grote Markt. Kerstmuziek, kerstmutsen met lichtjes en knipperende hartjes zorgden voor een vrolijke kerstsfeer. Vanaf het hoogste balkon van het Haarlemse stadhuis werd het hart fotografisch vastgelegd.

‘De naam Kennemerhart is met zorg gekozen. Cliënten, verwanten, medewerkers, vrijwilligers en samenwerkingspartners dachten erover mee. Dit is gebeurd door samen in gesprek te gaan over waar de ouderenzorgorganisatie voor staat, nu en in de toekomst. Daarnaast zijn drie potentiële organisatienamen bij ruim 300 cliënten getoetst. De overgrote meerderheid koos voor Kennemerhart’, vertelt bestuurder Audrey van Schaik.

‘Op donderdag 14 december hebben we onze nieuwe naam eerst bekend gemaakt bij onze medewerkers, vrijwilligers en cliënten door persoonlijk naar hen toe te gaan. Dit hebben we gedaan door middel van een zogenoemde ‘roadshow’. Alle woonzorgcentra en dag- en ontmoetingscentra zijn verrast met een bezoek van de Kerstman in een foodtruck versierd met de nieuwe naam. Muziek, chocolademelk, kerstkransjes, het nieuwe logo en gezelligheid zijn belangrijke onderdelen van deze roadshow’, zegt  Marianne Ostendorf, senior Marketingcommunicatie adviseur Kennemerhart enthousiast.

Kennemerhart onderschrijft het belang van de lokale identiteit en herkenbaarheid. Daarom behoudt Kennemerhart de vertrouwde namen van de woonzorgcentra Janskliniek, Overspaarne, Schoterhof, de Rijp, de Blinkert, het Anton Pieckhofje, de Molenburg, A.G. Bodaan, Huis in de Duinen en Meerleven. De visie op zorg werd al voor de fusie gedeeld, namelijk de beste dienstverlening geven aan cliënten, waarbij 'met aandacht en in samenspraak', persoonlijk en op maat' en 'sociaal betrokken' belangrijke kernwaarden zijn.

‘Onze medewerkers en vrijwilligers bieden liefdevolle zorg vanuit het hart. Daarbij staat de cliënt altijd centraal en gaan we uit van wat de cliënt zelf kan en wil. Goede kwaliteit van zorg blijft, ook als Kennemerhart, onze prioriteit. Wij verheugen ons op de toekomst. Met tevreden cliënten, medewerkers, vrijwilligers en met onze nieuwe naam Kennemerhart’, aldus Klaas Stoter, Raad van Bestuur.  ‘En als ik nog even jullie aandacht mag? We zoeken nog nieuwe zorgcollega’s!’

 Kennemerhart telt circa 2000 medewerkers en 750 vrijwilligers die vanaf 1 januari 2018 vanuit tien woonzorgcentra, twaalf dag- en ontmoetingscentra en meerdere behandelcentra verantwoordelijk zijn voor een breed scala aan zorg- en dienstverlening aan ruim 2500 ouderen. Van thuiszorg, huishoudelijke ondersteuning, verschillende behandelspecialisaties zoals fysiotherapie, ergotherapie en logopedie tot en met intensieve verpleeghuiszorg. Kennemerhart  biedt diensten in de gemeenten Haarlem, Bloemendaal, Heemstede, Zandvoort, Bennebroek en Vogelenzang. De Raad van Bestuur van Kennemerhart wordt gevormd door Klaas Stoter en Audrey van Schaik. 

 Vanaf 1 januari wordt de nieuwe website www.kennemerhart.nl.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen