Nieuws

Altijd weer een nieuw begin

Komend weekend is het Pasen. Het feest van het licht en van een nieuw begin. Niet voor niets valt het samen met het wakker worden van de natuur na een donkere winterslaap. Het afgelopen ouderenzorgjaar was op z’n zachtst gezegd ook best donker. Er was verdriet, er was afscheid, er was verlies en er was soms ook onbegrip over de coronamaatregelen. Maar er waren ook lichtpuntjes. Hartverwarmend waren de vele initiatieven van buurt- en wijkbewoners, ondernemers en organisaties om bewoners en zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken.

Behalve voor licht staat Pasen ook voor hoop en voor vertrouwen.  Met een hoopvolle blik, met alle vertrouwen in de toekomst, ontwikkelden we bij Kennemerhart een nieuwe meerjarenstrategie. Plannen die zich richten op de groeiende en veranderende zorgvraag, op zorgtechnologie, op veranderende woonwensen, op meer en goede zorg in de wijken, op samenwerken met universiteiten en hogescholen en op de beste zorg voor iedere cliënt. Belangrijke bijdrage hierbij zijn de meningen en adviezen van onze cliëntenraden. Als vertegenwoordiging van cliënten weten zij als geen ander wat hun wensen en behoeften zijn. Het advies van de cliëntenraad vindt Kennemerhart dan ook van wezenlijk belang om goede zorg en een thuis voor iedere cliënt te kunnen bieden. Of dat nou een eigen woning, een seniorencomplex, een dagcentrum, een behandelruimte of één van onze woonzorglocaties betreft.

Daar waar vorig jaar vanwege corona de deuren van onze woonzorglocaties tijdens Pasen gesloten bleven, kunnen ze dit jaar vanwege de komst van coronavaccinaties gelukkig deels weer open. Corona zal onderdeel blijven uitmaken van ons leven. En corona zal vast en zeker nog een remmende factor vormen voor alle plannen die we met elkaar hebben gemaakt. Maar het begin is er! En ook dát is Pasen; je kunt altijd weer opnieuw beginnen. Wat er ook gebeurt.

Vindt u het belangrijk om mee te praten over het lokale beleid voor bijvoorbeeld Huis in de Duinen of voor de thuiszorg van Kennemerhart? We horen het graag van u, we zoeken nog nieuwe cliëntenraadsleden. Meer informatie vindt u hier. 

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen