Nieuws

‘Balkonscènes’ in verschillende woonzorgcentra Kennemerhart

- Bericht van Haarlems Weekblad - ma 22 mrt 2021 - 

Philharmonie Haarlem verzorgt de komende week onder de naam ‘Balkonscènes’ korte live concerten van het TenToon Ensemble, Vincent van Amsterdam, Niki Jacobs en Hanneke Drenth in verschillende verpleeghuizen in en rond Haarlem. De concerten vinden plaats van tot en met 26 maart.

Nu de coronaregels voor de verzorgingshuizen een klein beetje versoepelen kan Philharmonie Haarlem zorgen voor wat warmte en inspiratie. In verschillende verzorgingshuizen kunnen ouderen vanaf hun balkon, hun huiskamer of een andere geschikte setting, genieten van korte live concerten.

Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem werkt al enkele jaren samen met verzorgingshuizen in de regio Kennemerland. Sinds 2018 worden er regelmatig concerten gestreamd vanuit de Philharmonie die dan op een scherm te volgen zijn voor mensen in de instellingen. Dit jaar waren er weinig concerten om te streamen. Daarom zet de Philharmonie graag een extra stap en biedt dankzij de bijdrage van Fonds Podiumkunsten live uitvoeringen aan. Op deze manier hebben de artiesten de mogelijkheid om betaald hun beroep uit te oefenen. Niki Jacobs reageerde op dit initiatief met de uitspraak ‘goed voor de ziel!’

De huizen die worden getrakteerd op een live concert zijn Kennermerhart De Rijp, Kennemerhart Janskliniek, Kennemerhart Schoterhof, Fleurâge Residences en Woonzorgcentrum De Heemhaven.

Bron: Haarlems Weekblad

Beeld:Ilse Wetselaar

 

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen