Nieuws

Bestuurder Cedric van der Meulen stond vandaag voor 1 dag zijn stoel af

De 12 jarige Efnan, leerling van de Haemstede-Barger Mavo nam vandaag voor 1 dag de plaats in van Cedric van der Meulen, als bestuurder van Kennemerhart. Tegelijk gaven honderden andere bestuurders, directeuren en politici in ons land de touwtjes in handen van kinderen. Dat gebeurde in het kader van JINC Baas van Morgen. De ‘bazen van morgen’ schoven aan bij vergaderingen, lunchten mee en voerden onderzoek uit naar vraagstukken die binnen de organisaties spelen.

Programma 1 juni
Het werd een drukke dag voor Cedric en Efnan. Ze verwelkomden nieuwe medewerkers van Kennemerhart, liepen mee in de zorg en dachten samen na over vraagstukken die in de ouderenzorg spelen. Bijvoorbeeld over de vraag: ‘Steeds meer ouderen hebben zorg nodig en er is een tekort aan arbeidskrachten. Wat kunnen wij als organisatie beter of anders doen, bijvoorbeeld om jongeren enthousiast te maken om later te gaan werken in de ouderenzorg?’

Cedric van der Meulen: ‘Het was een leuke en inspirerende dag. Efnan heeft aangegeven dat Kennemerhart misschien mee moet doen aan een openscholen dag voor basisscholen en middelbare scholen om jongeren te enthousiasmeren voor werken in de zorg en door meer snuffelstages aan te bieden aan jongeren. Een goed idee wat we verder zullen onderzoeken en uitwerken. Ook voor Efnan was het een boeiende dag. Efnan: ‘Ik vond het meewerken in met name de horeca (het restaurant van het Reinaldahuis) het leukste om te doen als onderdeel van de dag. Verder vond ik het welkom heten van nieuwe medewerkers samen met Cedric leuk om te doen en mee te maken’.

Beloftekaartje
Organisaties uit het hele land doen mee met het project, van ziekenhuis tot gemeente, van horecabedrijf tot museum en van advocatenkantoor tot reclamebureau. Zij kunnen laten zien hoeveel verschillende beroepen er eigenlijk komen kijken bij hun organisatie. De achterliggende gedachte van het project Baas van Morgen is om met name kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken richting een goede start op de arbeidsmarkt, een kans te geven. Het project Baas van Morgen heeft grote impact op de jonge deelnemers. Eerdere edities lieten zien dat zij een flinke dosis zelfvertrouwen krijgen door het inkijkje. Bovendien levert het hen ook een waardevol contact op voor later; de ‘echte’ baas geeft hen een beloftekaartje met telefoonnummer en de toezegging dat hij of zij bereikbaar is voor steun of advies.

Daniel Roos, directeur JINC: ‘Een kind een dag op de stoel van de baas levert twee vliegen in één klap: verfrissende ideeën voor een bedrijf en een onvergetelijke ervaring voor een kind. Het biedt een kind de kans om zijn of haar perspectief te verbreden. JINC Baas van Morgen is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met een omgeving die ze van huis uit niet kennen’.

Bestuurlijk overleg met oa bestuurssecretaris Ted Kraakman en Ineke Koren van het bestuurssecretariaat.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen