Nieuws

Bezoeker Schalkhart te zien in nieuw tv-programma van Erik Scherder

Op maandag 3 februari is Arie, bezoeker ontmoetingscentrum Schalkhart, te zien op NPO 1. Hij doet mee aan de zevendelige serie Niet zonder ons.

In dit programma volgen neuropsycholoog Erik Scherder en presentatrice Martine van Os zes mensen met een hersenaandoening die weer aan het werk gaan. Door aan het werk te gaan - in onder meer een cultureel centrum, een restaurant en een opvangcentrum - kunnen ze weer actief deelnemen aan de maatschappij. Erik Scherder vertelt in het programma waarom dit belangrijk is en wat het effect is op de gezondheid.

In het geval van Arie bleek dat hij behoefte heeft aan een rustige omgeving. Erik Scherder en de redactie kwamen daarom op het idee om Arie voor te laten lezen aan kleine kinderen. Dit was een schot in de roos. Tijdens de opnames kan je zien hoe Arie en de kinderen genieten van het samen zijn. Sindsdien leest Arie in bibliotheek Schalkwijk voor aan kinderen van de montessorischool.

Benieuwd naar de eerste uitzending? Het programma Niet zonder ons start op maandag 3 februari om 21:30 uur op NPO1 (MAX).

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen