Nieuws

Bijzondere diplomering Verzorgende IG voor anderstalig echtpaar

De eerste twee diploma’s Verzorgende-IG voor anderstaligen werden onlangs op een bijzondere plek uitgereikt, namelijk in een Haarlemse achtertuin. Ziba Homaei en Saeid Shamseddin, studenten die in 2017 begonnen met het eerste voortraject ‘Leren werken de zorg‘ voor anderstaligen, rondden na drie jaar hun vervolgopleiding in de zorg met succes af. Het echtpaar, geboren in Iran, kwam in 2012 naar Nederland. Beiden werken nu in verpleeghuis A.G. Bodaan van Kennemerhart waar ze ook tijdens hun opleiding leer- en werkervaring opdeden. De diplomering vond plaats op een bijzondere locatie: in de achtertuin van hun docent Marleen van Anken. Het oorspronkelijke plan was de diplomering van de eerste groep anderstaligen feestelijk te vieren. Hiervoor waren samenwerkingspartners zoals gemeenten, samen voor Betere Zorg en alle zorginstellingen die inmiddels zijn betrokken bij dit bijzondere opleidingstraject uitgenodigd. Vanwege de coronamaatregelen kon de viering in juni niet doorgaan.

Marleen van Anken, docent op het Nova College, ontwikkelde onder meer samen met Hendrina Lof, adviseur Leren en Ontwikkelen bij Kennemerhart, het voortraject ‘Leren in de zorg’ voor anderstaligen. Het voortraject is bedoeld voor anderstaligen die zich willen voorbereiden op de driejarige opleiding Verzorgende-IG om te gaan werken in de ouderenzorg of de gehandicaptenzorg.

Marleen van Anken van het Nova College: 'Omdat de studenten hun diploma snel nodig hadden voor hun aanstelling als gediplomeerde, konden we niet langer wachten op een feestelijke uitreiking. De beste plek om Ziba en Saeid hun diploma te geven bleek mijn eigen achtertuin. Het was een bijzondere en emotionele gebeurtenis voor dit echtpaar en ook voor mij.' Hendrina Lof, adviseur leren en ontwikkelen bij Kennemerhart, is het er helemaal mee eens. ‘We hebben de afgelopen jaren nauw samengewerkt en de studenten tijdens dit traject intensief begeleid. Bij Kennemerhart zijn we heel blij met deze gemotiveerde zorgcollega’s. Ziba en Saeid zijn inmiddels goed ingewerkt en worden zowel door bewoners als medewerkers van verpleeghuis A.G. Bodaan zeer gewaardeerd. Ik ben er trots op dat zij dit traject met goed gevolg hebben afgerond. Net als op de andere acht studenten die de opleiding met goed gevolg hebben afgelegd en inmiddels ook werkzaam zijn bij Kennemerhart. We hopen dat we de feestelijke afsluiting in september met elkaar kunnen vieren.’ Inmiddels is een zevende groep anderstaligen met het Voortraject leren werken in de zorg gestart. Zij hopen na een succesvolle afronding in 2023 hun diploma te krijgen.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen