Nieuws

Bloemen en felicitaties voor Luisa!

Afgelopen week kreeg onze collega Luisa Baltazar haar MBO diploma Helpende zorg en welzijn uitgereikt op het Nova College. Een hele prestatie, als je weet dat Luisa in haar geboorteland Angola weinig tot geen opleiding heeft gehad. Luisa volgde het voortraject 'Leren en werken in de zorg' voor anderstaligen en statushouders, een samenwerking tussen onder andere het Nova College en Kennemerhart, en is een van de eerste studenten uit de groep van het voortraject die een MBO diploma behalen. De anderen uit de groep ronden later dit schooljaar de opleiding Verzorgende-IG af. Hendrina Lof, adviseur leren en ontwikkelen van Kennemerhart, begeleidde Luisa vanaf het begin van de opleiding vanuit Kennemerhart. Inmiddels werkt Luisa als zorgmedewerker in De Molenburg. 

Louisa had het de eerste jaren in Nederland niet gemakkelijk. Het duurde lang voordat zij een verblijfstatus kreeg, maar vanaf het begin heeft ze hard gewerkt om zich te scholen in de Nederlandse taal en in rekenen. Ook deed ze veel vrijwilligerswerk, onder andere in de Wereldkeuken. Via Kennemerhart hoorde Luisa over het traject voor anderstaligen. Hoewel Luisa in Angola bijna niet naar school is geweest, kreeg ze door haar enorme inzet een kans om te beginnen aan de opleiding Verzorgende IG (mbo niveau 3). Na een jaar bleek dit toch wat te zwaar maar het lukte haar wél om de opleiding op niveau 2 Helpende zorg en welzijn af te ronden. Het Haarlems Dagblad plaatste een artikel over Luisa vanwege haar bijzondere verhaal en prestatie.

Voortraject leren werken in de zorg
Het Voortraject leren werken in de zorg is ontwikkeld door het Nova College en Kennemerhart voor anderstaligen die zich willen voorbereiden op de MBO opleiding Verzorgende-IG - Maatschappelijke zorg om te kunnen gaan werken in de ouderenzorg en de gehandicaptenzorg. Deze cursus duurt 20 weken en bestaat uit lessen op school en een oriëntatiestage in een zorginstelling. Na dit voortraject kunnen studenten doorstromen naar de opleiding Verzorgende-IG – Maatschappelijk zorg, waarvan de eerste twee jaar bestaat uit lessen en stage en de studenten het laatste jaar in de instelling gaan werken en een dag per week les volgen op school. Het voortraject wordt verzorgd door het Nova College, zorginstellingen in de regio en samen Voor Betere Zorg. Gemeenten in de IJmond en Zuid-Kennemerland ondersteunen het project.

Bron: Haarlems Dagblad

 

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen