Nieuws

Certificaat Milieuthermometer Zorg voor Overspaarne en Janskliniek weer een jaar geldig

​​​​​​​In 2019 heeft Kennemerhart voor de locaties Overspaarne en Janskliniek het certificaat niveau brons voor de Milieuthermometer Zorg behaald. Het certificaat is drie jaar geldig mits na de jaarlijkse controles blijkt dat Kennemerhart nog steeds voldoet aan de eisen.

Op 8 december 2020 heeft de 1e controle plaatsgevonden. De auditor heeft namens het Milieu Platform Zorgsector via teams alle verplichte en keuze eisen met de coördinator BHV, milieu en duurzaamheid doorgenomen en op basis van bewijs documenten en verklaringen zijn rapport opgesteld.

​​​​​​​Kennemerhart voldoet aan alle 43 verplichte punten en heeft 21 keuze punten behaald (er zijn minimaal 12 punten nodig). In 2019 zijn 16 keuze punten behaald.

De Milieuthermometer Zorg is (mede in het kader van de Green Deal voor de Zorg) een milieumanagementsysteem speciaal voor de zorgsector en heeft onder meer tot doel de uitstoot van CO2 te reduceren, het afval te scheiden en te verminderen en met producten met een EU Ecolabel te werken (zoals reinigingsmiddelen, afwasmiddelen en wasmiddelen).

Kennemerhart moet voor het (zorg)vastgoed volgens het klimaat akkoord in 2030 een CO2 emissiereductie van -50% realiseren en in 2050 -95%. Daar hebben zorginstellingen (waaronder ook ziekenhuizen) nog een pittige uitdaging aan.

Voor 2021 staat het certificeren van de overige intramurale locaties in de planning, t.w.; De Blinkert, De Molenburg, Meerleven, Schoterhof, A.G. Bodaan en De Rijp. Huis in de Duinen is een tijdelijk gebouw en zal daarom niet worden meegenomen in de audit. Wel kunnen we ook daar starten met de niet-gebouw gebonden eisen.

Er is nog geen datum voor de audit bekend. De coördinator BHV, milieu en duurzaamheid zal in samenwerking met collega’s van onder andere facilitair, zorg, inkoop, ict en gebouwbeheer de betreffende punten/eisen op de locaties oppakken en voorbereiden voor de audit.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen