Nieuws

Cursus Haptonomisch Verplaatsen voor zorgprofessionals

Speciaal voor collega's uit het vak (ook buiten Kennemerhart) ontwikkelde Kennemerhart de cursus 'Haptonomisch verplaatsen'. De cursus start op 8 oktober 2024 (7 dinsdagen) en omvat 14 dagdelen.

Bij het haptonomisch verplaatsen staat zelfredzaamheid altijd centraal. Niet alleen vanuit arbeidsbesparende overwegingen maar vooral ook omdat het meer respectvol is voor de cliënt en de zorgverlener. Want te veel doen voor een cliënt in de zorgverlening ontneemt hem zijn mogelijkheden en zijn eigenwaarde. Te veel doen voor cliënten is daarbij onnodig zwaar voor zorgverleners en plaatst hen in een rol waarin minder samenwerking kan ontstaan met de cliënt.

Met haptonomisch verplaatsen kan het begrip zelfredzaamheid voelbaar, zichtbaar en overdraagbaar gemaakt worden. Het beperkt zich niet tot een visie op zorg, een theorie, maar biedt zorgverleners (doeners) praktische vaardigheden aan, om te leren hoe de zelfredzaamheid van de cliënt zo veel mogelijk behouden kan blijven.

Doel van de training

Alle deelnemers kunnen zorgmedewerkers individueel ondersteunen, adviseren en bijscholen op het gebied van haptonomisch tillen en verplaatsen van cliënten, zowel intra- als extramuraal. Kernwaarden hierbij zijn ‘samen bewegen’ & ‘in contact zijn’. Het uitgangspunt is dat de fysieke belasting voor zowel cliënt als medewerker binnen de praktijkrichtlijnen fysieke belasting valt.

Deze training is bedoeld voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten en verzorgende IG-niveau 3 en 4 en verpleegkundigen. De training is heel praktisch, dus na elke les kan de stof direct in praktijk toegepast worden. Ook zorgcollega’s die niet bij Kennemerhart werken kunnen deelnemen aan deze trainingen.

Voor meer informatie: Cursus haptonomisch verplaatsen » Kennemerhart

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen