Nieuws

De Corona Check informeert en helpt bij mogelijke corona-klachten

Amsterdamse app nu ook beschikbaar in rest van Nederland

Sinds dinsdag 21 april 2020 is de gratis Corona Check app ook beschikbaar buiten Amsterdam. De app is ontwikkeld in het kader van zorgen of klachten, mogelijk veroorzaakt door het coronavirus. Gebruikers van de app beantwoorden dagelijks via een smartphone of tablet vragen over gezondheidsklachten. Zoals hoesten, kortademigheid, koorts en reuk- en smaakproblemen. Een medisch team, ondersteund door Nederlandse ziekenhuizen, beoordeelt de ingevoerde antwoorden. Indien nodig neemt een zorgverlener van het team binnen 24 uur contact op met de appgebruiker voor aanvullende vragen of wordt advies gegeven om contact op te nemen met de huisarts of de spoedpost.

De app is beschikbaar voor iedereen in Nederland vanaf 18 jaar. Om gebruik te maken van de app is een smartphone of tablet en een thermometer nodig. De app voldoet aan alle privacy- en veiligheidseisen en houdt niet bij waar je bent of met wie je omgaat. De app heeft geen relatie met de app die minister De Jonge voornemens is te ontwikkelen.

De Corona Check app, die in eerste instantie alleen te gebruiken was in de regio Amsterdam, is een initiatief van het OLVG, Luscii en een aantal Nederlandse ziekenhuizen. In onze regio is het Spaarne Gasthuis betrokken.

Goed om te weten
Bij ernstige klachten waarbij dringend zorg nodig is, ook bij gebruik van de app, is het advies zelf contact op te nemen met de huisarts of bij spoed via 112. Klachten kunnen mogelijk ook door iets anders dan het coronavirus worden veroorzaakt.

Meer informatie over de app en aanmelden is te vinden op www.decoronacheck.nl

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen