Nieuws

De Nachtwacht in het Reinaldahuis

In het Reinaldahuis, woonzorglocatie van Kennemerhart, staat sinds 10 november een levensgrote en levensechte replica van de Nachtwacht. Bewoners, medewerkers en bezoekers kunnen het schilderij tot 1 december bewonderen in het Atrium.

Sinds 2022 brengt het Rijksmuseum samen met Philips levensgrote replica’s van de Nachtwacht naar verpleeghuizen en seniorencomplexen door heel Nederland. Op elke plek blijft de Nachtwacht een aantal weken op een prominente plek te zien, waarna het schilderij weer doorreist naar een nieuw huis. Het project ‘Nachtwacht on tour’ is gestart om bewoners die niet in staat zijn een bezoek te brengen aan culturele instellingen een hart onder de riem te steken.

Marjolein Dompeling, coördinator Welzijn, zag op Facebook een bericht van de ‘actie’ voorbij komen: ‘Ik zag dat het Rijksmuseum de Nachtwacht langs verpleeghuizen bracht en heb meteen het Reinaldahuis opgegeven. Niet veel later ontving ik bericht dat we een replica van het schilderij op de locatie mochten ontvangen. Na enige stilte had ik er eigenlijk niet meer op gerekend, maar gelukkig hebben we de Nachtwacht toch mogen verwelkomen! Fantastisch voor onze bewoners die geen musea meer kunnen bezoeken!’

Bij de Nachtwacht biedt het Rijksmuseum ook een programma en een pakket met meer informatie over het kunstwerk en de kunstenaar. Vrijwilligers van Philips kunnen op locatie informatie geven over de Nachtwacht voor een extra beleving.

Meer informatie over de Nachtwacht vind je via www.rijksmuseum.nl/nachtwacht. Wil jij de Nachtwacht digitaal beleven? Kijk dan op www.beleefdenachtwacht.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nachtwacht on tour wordt mogelijk gemaakt door Philips en de Elisabeth Art Foundation/Rijksmuseum Fonds.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen