Nieuws

Doorstart dagcentra Kennemerhart Oppeppers in Haarlem

De dagbesteding voor thuiswonende ouderen in de gemeente Haarlem wordt vanaf 2023 anders georganiseerd. Zorgverlener VanHier biedt voortaan de dagbesteding aan op basis van een Wmo indicatie* en Kennemerhart Oppeppers op basis van een Wlz indicatie** of een VPT pakket***. 

De deelnemers van de Haarlemse dagbestedingslocaties en de medewerkers zijn de afgelopen periode meegenomen in deze ontwikkelingen. Tot 1 april blijft alles nog zoals het was. Daarna gaan de ontmoetingscentra Schoterhart, Schalkhart en Odensehuis over naar VanHier.

Kennemerhart Oppeppers blijft in Haarlem actief met gespecialiseerde dagbesteding voor thuiswonende ouderen met een acute of complexe hulpvraag. Deze dagcentra zijn te vinden op de locaties Ripperdahart, Ramplaanhart/Tuindershart en Reinaldahart.

Meer weten? Zie de nieuwe route Kennemerhart Oppeppers Nabij.

Kennemerhart Oppeppers in Zuid-Kennemerland

Op kennemerhart.nl/dagbesteding staat alle informatie over de dagbestedingsmogelijkheden die Kennemerhart Oppeppers biedt, niet alleen in Haarlem, maar ook in Heemstede, Bloemendaal, Overveen, Vogelenzang en Zandvoort. 


* De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt hulp en ondersteuning voor burgers, zodat zij zo lang mogelijk thuis kunnen wonen en deel kunnen blijven nemen aan de maatschappij.   
** De Wet langdurige zorg (Wlz) is bedoeld voor mensen die voortdurende (intensieve) zorg nodig hebben in de nabije omgeving, zoals chronisch zieken, kwetsbare ouderen en mensen met een ernstige verstandelijke of lichamelijke beperking.  
*** Het 'Volledig Pakket Thuis' (VPT) is een 'pakket zorg' voor thuiswonende mensen met een indicatie voor de Wet langdurige zorg (Wlz). 

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen