Nieuws

Een nieuw huis voor Huis in de Duinen

De lente is begonnen. De dagen worden langer, grijze luchten maken (hopelijk snel) plaats voor zonneschijn, de bomen kleuren groen en narcissen schieten uit de grond. De lente staat voor een nieuw begin. En dat geldt dit jaar zéker voor Huis in de Duinen! Want in de week van de start van de lente, verhuisden 56 bewoners van de tijdelijke huisvesting naar hun gloednieuwe woonplek aan de Herman Heijermansweg.

Spannend! Want een verhuizing staat in de top 3 van meest stressvolle gebeurtenissen. Gelukkig was er tijdens de verhuisdagen van stress geen sprake. Want na het ontbijt konden de bewoners samen met vrijwilligers lekker wandelen of duofietsen, waren ze welkom in Huize Kostverloren voor koffie en een spelletje, lunchten ze in lunchroom Rabbel in De Blauwe Tram en sloten ze de middag af met een spelletje bingo.

Ondertussen werd er keihard gewerkt om de nieuwe kamers klaar te maken. Dozen werden gevuld, meubilair werd verplaatst, kledingkasten werden ingericht en schilderijen kregen een plekje in de nieuwbouw. Zo konden de bewoners bij thuiskomst direct gebruik maken van hun nieuwe kamer en de nieuwe huiskamers, ingericht en voorzien van nieuwe spullen. De verhuizing was een hele operatie, waar veel medewerkers, vrijwilligers en familieleden flink de handen voor uit de mouwen staken. De extra hulp van andere Kennemerhart locaties en van de ondersteunende diensten was dan ook zeer welkom zodat samen de klus succesvol kon worden geklaard. Momenteel wordt er buiten nog hard gewerkt. Want de omgeving rondom het nieuwe Huis in de Duinen wordt teruggebracht naar een duinlandschap.

En goed nieuws! Want inmiddels is ook Het Paviljoen in gebruik. Iedereen, bewoner of niet, is er welkom voor koffie en lunch en op woensdag, vrijdag en zondag óók voor diner (reserveren via receptie.huisindeduinen@kennemerhart.nl is fijn).

Een feestelijke opening van het nieuwe Huis in de Duinen is in voorbereiding. Met grote dank aan alle medewerkers, bewoners, familieleden, vrijwilligers, verhuizers, en inwoners van Zandvoort die er samen voor gezorgd hebben dat de verhuizing van een leien dakje is verlopen en dat de bewoners én de medewerkers nu kunnen genieten van hun nieuwe woon- en werkomgeving.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen