Nieuws

Een vliegende start voor Blauw Helpt en Kennemerhart

Als blijk van waardering in deze ongekende tijd werden er ambachtelijk gebakken paasstollen uitgedeeld aan alle medewerkers van Kennemerhart. De Haarlemse bakkerij Vink bakte de stollen speciaal voor de tweeduizend medewerkers. 'Een uitdaging waar niet meteen een oplossing voor was, is hoe de paasstollen bij onze ruim 300 thuiszorgmedewerkers zouden komen, laat Marianne Ostendorf, senior marketingcommunicatie adviseur van Kennemerhart, weten. Maar toen kwam Blauw Helpt aan boord bij Kennemerhart met hun bijzondere initiatief: bijdragen door vrijwilligerswerk uit te voeren op plekken waar dat in deze crisis het hardst nodig is, een initiatief van de medewerkers van KLM. 

De thuiszorgmedewerkers van Kennemerhart kregen de paasstollen aan huis gebracht door ‘Blauw Helpt’. Daan, normaal tweede co-piloot en nu ook één van de tijdelijk vrijwillige zorgondersteuners van Kennemerhart, ging op pad om de paasstollen rond te brengen: ‘Nu er de komende tijd minder wordt gevlogen door de coronamaatregelen, bied ik graag mijn hulp aan mensen en organisaties die juist nu wat extra hulp kunnen gebruiken. Hoewel ik qua zorg niet kan ondersteunen, kan ik de zorg wel helpen met dit soort acties, vertelt Daan enthousiast.

We zijn dan ook heel blij met deze unieke samenwerking en hun vrijwillige actie ons te helpen', zegt Marianne Ostendorf. 'En het leuke is, dit was niet eenmalig, de komende weken blijft Blauw Helpt zich inzetten voode medewerkers én cliënten van Kennemerhart. Er wordt keihard gewerkt door onze medewerkers. Zij maken het verschil, altijd én ook nu. In deze heftige tijd, waar het virus ieder persoon en elke organisatie op de één of andere manier raakt, is het bijzonder dat er zoveel nieuwe, hartverwarmende initiatieven ontstaan. En we misschien inderdaad wel dichter bij elkaar zijn dan ooit. Laten we er voor elkaar zijn in deze tijd, maar ook daarna. Samen sterker’.

Naast Blauw Helpt krijgt Kennemerhart ook van zoveel anderen ongelooflijk veel steun en hulp voor cliënten en medewerkers, allemaal even waardevol. Een greep uit deze initiatieven vind je op kennemerhart.nl/corona, waar ook alle actuele informatie te vinden is over dit onderwerp in relatie tot Kennemerhart.

Blauw Helpt en iedereen die zijn steentje bijdraagt ontzettend bedankt!

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen