Nieuws

En de winnaar is…De Reflex elektrische hoog/laag douche-toiletstoel!

Het Projectteam Zorghulpmiddelen van Kennemerhart testte afgelopen jaar met behulp van een klankbordgroep een aantal elektrische hoog/laag douche-toiletstoelen. Met als doel om een hele goeie te vinden om de fysieke belasting voor zorgmedewerkers te helpen verminderen én om het comfort voor cliënten te verhogen tijdens de zorg.

Maar liefst 45 nieuwe stoelen werden deze week uitgeleverd door onze hulpmiddelenleverancier Vegro.  En A.G. Bodaan was de eerste locatie waar de stoelen in ontvangst werden genomen. Kennemerhart is blij met de nieuwe stoelen. Ze verminderen het knielen en bukken tijdens het verlenen van zorg en dragen bij aan minder fysieke belasting voor zorgmedewerkers bij het wassen en aankleden van cliënten. Ook voor hen zijn de nieuwe stoelen fijn; het levert hen een comfortabele houding op tijdens de zorg, mede door de kantelfunctie van de stoelen.

Paul van der Hulst van Vegro: ‘We zijn trots op deze mooie opdracht voor het leveren van deze hoog/laag douche-toiletstoelen van Lopital. Door de toenemende zorgzwaarte binnen de zorg, stijgt vaak ook de fysieke belasting en Kennemerhart streeft ernaar deze voor het zorgpersoneel te verlagen. Juist om deze reden is besloten om te investeren in nieuwe elektrisch verstelbare stoelen. Hiermee wordt de cliënt veilig op de juiste hoogte verzorgd en is de fysieke belasting voor zorgmedewerkers minimaal!’

 

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen