Nieuws

passie in beeld simon

Expositie Passie in Beeld ‘Verhalen van levenskracht’ in De Gang Haarlem

In Fotogalerie De Gang is vanaf 9 februari de expositie ’Passie in beeld: Verhalen van levenskracht’ van fotograaf Peter van Beek te zien. Deze expositie is geopend t/m 14 mei 2022. De Gang is te vinden aan de Grote Houtstraat 43 in Haarlem.

Bewoners van woonzorgcentra zijn kwetsbare mensen die intensieve zorg nodig hebben. Dat is het beeld en dat klopt misschien ook wel, maar het is niet het hele verhaal. Want bewoners van woonzorgcentra zijn stuk voor stuk óók volstrekt unieke mensen met volstrekt unieke eigenaardigheden en een volstrekt unieke levensloop. Geestelijk verzorger van Kennemerhart Jody van der Velde zocht naar een manier om juist dát verhaal te vertellen. Ze bedacht een fotoproject waarbij de talenten, liefhebberijen en passies van de bewoners centraal staan. Waar word je blij van? Wat deed je altijd graag? Waar was je goed in? Dat leverde prachtige en verrassende gesprekken op waarbij de passie weer ging stromen.

De modellen - gescout in verschillende woonzorgcentra van Kennemerhart - bepaalden zelf hoe ze op de foto wilden. Samen met fotograaf Peter van Beek kozen ze het thema, de locatie, attributen, kleding, figuranten. Zorgmedewerkers, familieleden, mantelzorgers en heel veel vrijwilligers deden enthousiast mee. Het resultaat: zestien portretten waar het plezier vanaf spat!

Fotografie: Peter van Beek
Concept: Jody van der Velde/Kennemerhart
Productie: Abeltje Hoogenkamp

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen