Nieuws

Expositie schilderijen van Tuindershart deelnemer Henk

Expositie schilderijen van Henk Smorenburg: ‘Als ik aan het schilderen ben, ben ik niet van de wereld…’

Tuinieren, koken, schaken, schilderen en tekenen: het zijn een aantal activiteiten waarmee Tuindershart-deelnemer Henk Smorenburg (83) zich met veel passie en plezier bezighoudt. Sinds kort geeft Henk ook tekenles aan de bezoekers van Dagcentrum Ramplaanhart. Hij licht toe: ‘Je hebt niet veel nodig: met een velletje papier, een potlood en een gommetje kan je al heel wat.’

Sinds jaar en dag maakt Henk schilderijen: portretten, landschappen, stillevens. Geef hem een foto van je hond en binnen een dag of twee kijkt een zeer gelijkende versie naar je vanaf het doek.

Hij vertelt dat hij zelf graag werkt met aquarelverf omdat je weinig materiaal nodig hebt. Heel praktisch was dat, toen hij nog veel zeilde. Om portretten te maken is juist pastelkrijt een aanrader. Met je vingers en doezelaars (dat zijn speciale papieren stokjes) geef je het portret een extra mooi effect.

Tijdens het schilderen en tekenen krijgt Henk het gevoel dat hij even niet van de wereld is en daarbij vliegt de tijd. ‘Bovendien is het heel spannend. Wordt het wat? En zo ja, dan mag je het natuurlijk niet verknoeien. Ik hoop dat een ander weer van mijn schilderijen kan genieten.’

De schilderijen van Henk zijn te bewonderen in de hal en trappenhuis van de appartementen bij De Blinkert.

Oktober 2021
Mariëlle Tolhuisen
Team Tuindershart 
Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen