Nieuws

Fysioruimte

Feestelijke opening fysioruimte Kennemerhart op woonzorglocatie het Reinaldahuis

Op maandag 21 november was de feestelijke opening van de nieuwe fysioruimte van Kennemerhart op woonzorglocatie het Reinaldahuis. In de oefenruimte kunnen cliënten vanaf nu terecht voor fysiotherapie en bewegingsagogie en tijdens hun revalidatie.

Op 1 juli jl. zijn ouderenzorgorganisaties Zorggroep Reinalda en Kennemerhart gefuseerd en samen verder gegaan onder de naam Kennemerhart. Door de fusie kan het Reinaldahuis nu ook gebruik maken van de gespecialiseerde en eigen behandeldienst van Kennemerhart. Het is een van de voordelen voor cliënten die voorkomt uit de fusie. De bewoners van het Reinaldahuis plukken daar meteen de vruchten van. Dit geldt ook voor de Reinaldahuis bewoners die gebruik maken van VPT (Volledig Pakket Thuis) van Kennemerhart.

Annemieke de Vries, directeur behandeling, revalidatie en extramurale diensten vertelt over de meerwaarde. ‘Er is een multidisciplinair team beschikbaar die vanuit alle professies mee kan denken over wat het beste is voor de cliënt. Daarnaast kan de expertise die er binnen de vakgroepen is ondersteuning bieden aan collega’s op alle locaties van Kennemerhart.’ Op dit moment is de behandeldienst van het Reinaldahuis alleen gericht op de bewoners. In de toekomst zullen de behandelaren ook voor cliënten in de wijk beschikbaar zijn.

De nieuwe oefenruimte is van alle gemakken voorzien; een motomed met fietslabyrint, een roeibank die ook gebruikt kan worden als je in een rolstoel zit, een loopbrug, een wandrek, een quadricepsbank, een behandelbank en een Pully. De ligging op de 5e etage aan de Leonard Springerlaan zorgt bovendien voor een prachtig uitzicht op het Reinaldapark. De cliënten zijn blij met de nieuwe ruimte en zijn klaar om in beweging te komen. Of zoals dhr. Bakker het zelf verwoord: ‘Gaan met die banaan!’

Fysioruimte
Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen