Nieuws

Nieuw milieuvriendelijk dak voor de Blinkert

Woonzorglocatie De Blinkert van Kennemerhart heeft sinds deze week een luifel met een milieuvriendelijk sedumdak. De firma Groendak heeft dat afgelopen week aangelegd, nadat de 85-jarige Joop van Roon er jaren zijn best voor heeft gedaan. ,,Het is eindelijk gelukt’’, vertelt Joop. ,,Het oude lelijke asfaltdak is weg.’’ Afgelopen jaren werd er geld ingezameld in de buurt en ontvingen we een gulle donatie van gemeente Haarlem. Dankzij hen en dankzij Joop hebben we een grote stap gezet om Kennemerhart groener te maken.

Green Deal

Het nieuwe milieuvriendelijke dak is dan ook een aanwinst en sluit goed aan bij de Green Deal waar Kennemerhart zich bij heeft aangesloten. De Green Deal heeft als doel de verduurzaming binnen de zorg te versnellen. “Als zorgorganisatie hebben we, net zoals andere organisaties, de verantwoordelijkheid en verplichting om duurzaam met onze omgeving om te gaan.  De afgelopen jaren hebben we al veel extra duurzaamheidsmaatregelen getroffen en dat blijven we de aankomende jaren doorzetten. Denk hierbij aan energiebesparing en vermindering van waterverbruik, vermindering van vervuilend vervoer, duurzamer eten en drinken, afvalscheiding en verantwoord gebruik van textiel en schoonmaakmaterialen," aldus de Raad van Bestuur van Kennemerhart.

Lokale media

Het nieuwe sedumdak van de Blinkert is niet onopgemerkt gebleven bij de lokale media. Lees hieronder het artikel van het Noordhollands Dagblad of bekijk het via deze link.

 

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen