Nieuws

Hartenwens Oppeppers deelnemer Roel gaat in vervulling op circuit Zandvoort

Oppeppers Juttershart deelnemer Roel de Reus heeft al heel lang de wens om met een coureur een paar rondjes mee te rijden over het circuit in Zandvoort. Hij is getroffen door een hersenbloeding. Gelukkig gaat hij weer langzaam vooruit, al zal hij nooit meer helemaal de oude worden. Dinsdag 11 mei zag hij zijn wens in vervulling gaan dankzij de Hartenwensactie van BUUV Haarlem.

Bij Albert Heijn Vos aan de Westergracht stond de hele maand februari een opvallend groot rood hart bij de entree. Op dit hart konden Haarlemmers deze maand hun hartenwens achterlaten of aangeven voor wie ze een hartenwens willen vervullen. BUUV Haarlem, Kennemerhart en Albert Heijn Vos hebben samen het initiatief genomen voor deze ‘Hartenwens-actie’. De wensen die op het bord werden achtergelaten waren vaak vrij eenvoudig: samen met iemand een kopje koffie drinken, of hulp bij het doen van de boodschappen. BUUV koppelde de wensen vervolgens aan een vrijwilliger, die zich inzet om de hartenwens in vervulling te laten gaan.

Ook Roel de Reus stuurde een wens in voor de Hartenwens-actie. Echter niet bij AH Vos, maar eerder al bij Juttershart, een ontmoetingscentrum dat dagelijks bezocht wordt door zo’n vijftien deelnemers in het wooncentrum Kostverloren. Janneke Plantenberg, sociaal makelaar bij BUUV, legt uit: “We wilden de Hartenwens-actie al eerder starten, maar dat was erg lastig in verband met corona. Het hartenbord is daarom pas in februari bij Albert Heijn Vos neergezet, maar op een aantal plekken konden al wel eerder wensen worden ingeleverd. Bij de locaties van Kennemerhart bijvoorbeeld, waar Juttershart onderdeel van uitmaakt”.

Plantenberg kreeg via Juttershart de wens van Roel onder ogen en bedacht dat ze daar zelf wel wat mee kon. Haar man Tjerk Plantenberg is bezig bij de Dutch Race Driver Academy van Dillon Koster een racelicentie te halen. Ze besloot daarom om te vragen of het mogelijk is om Roel op een van die dagen mee te laten rijden met Koster. En dat bleek inderdaad mogelijk! Dinsdag 11 mei was er tussen 12.00 en 13.00 een uur pauze en kon de dolgelukkige Roel en uurtje meerijden. Met behulp van ontmoetingscentrum Juttershart raasde Roel een paar rondjes over het circuit. “Het was een fantastische ervaring,” liet hij na afloop enthousiast weten. ”Je sjeest door de bochten en wordt naar alle kanten gesleurd. Gelukkig zit je goed vast en is Koster een ervaren coureur.”

De racecursus van de Dutch Race Driver Academy trekt elk jaar meer dan 250 cursisten. Hiervan slaagt 95 procent voor zijn of haar racelicentie. De racecursus op Circuit Park Zandvoort duurt het slechts 24 uur en dat is vooral een voordeel voor drukbezette (zaken)mensen. “Racen leer je door te oefenen”, zegt Koster. “Circuittrainingen maken daarom het overgrote deel van de racecursus uit. De maximaal 36 cursisten worden intensief begeleid door onze 25 instructeurs”.

Bron artikel en foto: Lokaal aan Zee, door Wijnand Burger

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen