Nieuws

Herdenkingsbijeenkomst 4 mei in het Reinaldahuis

Op 4 mei vond een mooie herdenkingsbijeenkomst plaats in het Reinaldahuis, in samenwerking met het Haarlems Comité Nationale Herdenking regio Oost en de Scouting. De voorzitter van het Comité, Maria Hoed, opende de bijeenkomst. Daarna volgenden er gedichten, voorgedragen door een leerling van het IKS, klas 3a, Wim Groenhart, Seumony van der Hulst van de Scouting en onze directeur Suus Brink. Ook de wethouder Bas van Leeuwen sprak ons toe en dit alles werd afgewisseld met het koor Apgen, een pianiste en een lied gezongen door Paul Marcelje.

Hierna liepen we in een stille tocht met iedereen die wilde naar het monument dat op 23 Maart 1989 onthuld werd door de burgermeester van Haarlem, ‘ter nagedachtenis aan onze stadsgenoten, militairen en koopvaarders die in 1940-1945 hun leven gaven voor onze vrijheid’. Daar gaf de hoornblazer het signaal ‘Geeft Acht’, gevolgd door ‘Last Post’, waarna twee minuten stilte volgen. Vervolgens zongen we twee coupletten van het Wilhelmus en worden er verschillende kransen gelegd. Ook Corine de Jong, geestelijk verzorger en Suus Brink legden samen een krans bij het monument namens Kennemerhart.

Daarna volgde het defilé en het dankwoord, waarnaar we vervolgens gezamenlijk teruglopen naar het Reinaldahuis. Waar we onder het genot van een lekker kopje koffie napraten. Het was een zeer geslaagde 4 mei viering. Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen