Nieuws

Het Molenhofje en Huiskamer 6 in De Molenburg feestelijk heropend

Op 21 mei werden Huiskamer 6 en het Molenhofje, woonvormen voor mensen met dementie, na een grondige verbouwing feestelijk heropend. De facelift hield in dat er nieuw meubilair werd aangeschaft en nieuwe keukens werd geïnstalleerd. Ook werden de gangen aangepakt en werden er muren doorgebroken zodat bewoners meer ruimte kregen om rond te lopen. De openingshandeling werd verricht door meneer vd Hulst, bewoner van De Molenburg en zorgdirecteur Esther Merkies.

Feestelijke bijeenkomst

Bewoners, familie, medewerkers en belangstellenden woonden de feestelijke opening bij. Die vond plaats op het Stadsplein (het restaurant) van De Molenburg en werd opgeluisterd door een zanger, de bar en een ijskraam. Esther Merkies vertelde over het belang van een passende woonomgeving om te kunnen wonen ‘zoals thuis’.

Thema’s

De verbouwing en de inrichting kwamen tot stand in samenspraak met bewoners, hun familie en medewerkers. Zo werden de thema’s Schiphol, het strand, de bollenvelden en de stad verwerkt in de nieuwe huiskamer en het vernieuwde Molenhofje. Een wand vullende foto van de Grote Markt in Haarlem siert de huiskamer met het thema stad.

Dwanna Ellenbroek, Ilja Bosch en Marieken Kumru zijn teamleiders clientenzorg van De Molenburg en waren nauw betrokken bij het verbouwproces. Ilja: ‘De verbouwing heeft vier maanden geduurd. Bij aanvang van de bouwactiviteiten verhuisden de bewoners tijdelijk naar een andere plek in De Molenburg. Voor de gelegenheid was deze tijdelijk omgedoopt tot ‘Hotel Molenhart.’ We zijn blij met het resultaat. De huiskamers en gangen kenmerken zich nu allemaal door lichte en heldere kleuren.’

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen