Nieuws

Impactmaker publieksprijs voor anderstaligenproject van Kennemerhart en Nova College Haarlem

Feest! Want vandaag ging de Impactmaker publieksprijs mee naar Haarlem voor het project 'Anderstaligen opleiden in de zorg'. Kennemerhart en Nova College Haarlem stonden aan de wieg van dit project en kregen de meeste publieksstemmen. De prijs werd uitgereikt tijdens het het Impactsymposium 2023 ‘Anders werken in zorg en welzijn’ van Actie Leer Netwerk. Impactmaker 2022 werd De welzijnsverzorgende van Sevagram.

Voortraject leren en werken in de zorg
Kennemerhart en Nova College Haarlem startten in 2017 in samenwerking met de gemeente Haarlem het ‘Voortraject leren en werken in de zorg voor anderstaligen’. Dankzij dit voortraject kunnen anderstaligen zoals statushouders de opleiding ‘Verzorgende-IG/MZ’ volgen en mét baangarantie aan de slag in de zorg. Inmiddels zijn 38 anderstaligen gediplomeerd Verzorgende, is de 11e groep studenten gestart en hebben ook andere regionale zorgorganisaties zich aangesloten. Het leerprogramma pakt twee belangrijke kwesties aan: enerzijds kunnen anderstaligen en statushouders integreren in en een bijdrage leveren aan de maatschappij. Anderzijds helpt het de zorgtekorten aan te pakken. Dankzij goede begeleiding in de klas en op de werkvloer is het slagingspercentage 90%, vergelijkbaar met dat van andere reguliere zorgopleidingen.

De Impactmakerpublieksprijs werd overhandigd aan Farida, geboren in Burundi en inmiddels 5 jaar in Nederland. Farida is halverwege de opleiding voor Verzorgende IG en werkt op Kennemerhartlocatie De Rijp. De Impactmakerprijs wordt jaarlijks uitgereikt door Actie Leer Netwerk. Dit netwerk inspireert, verbindt en faciliteert met als doel goed toegeruste medewerkers in zorg en welzijn.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen