Nieuws

Kennemerhart bewoonster wordt 106 jaar

Burgemeester Wienen feliciteert haar persoonlijk

Afgelopen week mocht mevrouw de Leeuw 106 kaarsjes uitblazen, een bijzonder moment. Alle reden voor burgemeester Wienen van Haarlem om een bezoekje te brengen aan woonzorgcentrum De Molenburg, onderdeel van ouderenorganisatie Kennemerhart, om haar in eigen persoon te feliciteren. Mevrouw de Leeuw heeft een mooie bos bloemen in ontvangst genomen en heeft namens buren en medewerkers een boekwerk vol verjaardagswensen gekregen.

Omringd door kaarten en bossen bloemen spraken zij over mevrouw haar leven. Zo vertelde zij van jongs af aan altijd gymnastiek beoefend te hebben. Naast haar sportiviteit heeft zij zich ook jaren ingespannen voor Vrouwenvereniging Rijsenhout, een gezelligheidsvereniging waarmee mevrouw reizen heeft gemaakt voor het Rode Kruis en de Zonnebloem. Aan de wand prijkt een oorkonde voor haar inzet over de afgelopen 40 jaar en de benoeming tot erelid vanwege haar uitzonderlijke leeftijd.

Tot ze 101 was heeft mevrouw de Leeuw zelfstandig gewoond en sinds haar intrek in haar appartement in De Molenburg is ze wekelijks te vinden bij het zitdansen en slaat ze geen optreden over. “Het is wel saai nu dit allemaal niet door kan gaan, maar we hebben geluk dat we zo goed door deze situatie heen komen”.

“Ik luister altijd naar de gezondheidsadviezen die gegeven worden”, antwoordt mevrouw op de vraag hoe zij deze leeftijd bereikt heeft. “Ik voel pas sinds een jaar of vijf dat ik oud ben, al blijf ik jong van geest. Ik blijf bewegen en vooral ook genieten!”

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen