Nieuws

Kennemerhart brengt zorg en welzijn samen in Huize Kostverloren

Donderdag 14 oktober was het feest in Huize Kostverloren. Bewoners van Zandvoort kunnen er niet alleen terecht voor medische ondersteuning, maar ook voor een kop koffie en een gezellige dag. Want aan de Burgemeester Nawijnlaan komen het sociale domein, via Kennemerhart Oppeppers locatie Juttershart, en het medische domein, via de behandelaren van Kennemerhart samen.

Tijdens de openingsdag werden de bewoners van de bovengelegen woningen van Woonzorg Nederland en wijkbewoners op de koffie uitgenodigd voor een kennismaking met de nieuwe (onder)buren. Behandelaren, zoals ergotherapeuten, fysiotherapeuten, maatschappelijk werkers, geestelijk verzorgers, specialisten ouderengeneeskunde en de zorgmedewerkers van wijkteam De Duinrand waren aanwezig om te vertellen over wat ze zoal voor de inwoners van Zandvoort kunnen betekenen. In de middag was er een officieel moment. Wethouder Van Haeften vertelde een trotse wethouder te zijn vanwege deze unieke combinatie van zorg en welzijn in Zandvoort die nu beschikbaar is voor de inwoners.

Annemieke de Vries, directeur kortdurende zorg, benadrukte het belang van aanwezigheid in de wijk. ‘Als je ouder wordt is het fijn als er medische hulp dichtbij aanwezig is. Het hele multidisciplinaire pakket, zoals de arts, de ergotherapeut, de fysiotherapeut, de logopedist, de diëtist, de psycholoog en de geestelijke verzorger, is hier beschikbaar. De behandelaren komen bij de mensen thuis maar de mensen kunnen nu ook naar hen toe komen. En dat is fijn want Kostverloren biedt een goede oefenruimte met materialen. Naast woonzorglocatie Huis in de Duinen is Kennemerhart nu dus ook aanwezig in Kostverloren, op een centrale plek middenin Zandvoort. En hoe mooi is het dat het wijkteam en ook Kennemerhart Oppeppers locatie Juttershart er gevestigd is, waar mensen samen komen voor een kop koffie, een leuk gesprek of voor een gezellige dag.’

Daarna was het tijd voor de ingebruikname van de oefenruimte. Op ludieke wijze liet special guest Hetty zich voorlichten over het gebruik van een aangepaste stoel door ergotherapeut Ine en klom ze op de fiets onder begeleiding van fysiotherapeut Jan. Terwijl wijkverzorgende Marcia langsgaat met lekkere hapjes, vertelt één van de bezoekers van Kennemerhart Oppeppers hoe ze terecht kwam bij Juttershart.  ‘Voorheen ging Jan, mijn fysiotherapeut, naar mij toe voor behandeling aan huis. Maar nu ga ik naar Jan. Hij vertelde dat ik bij zijn behandelruimte ook koffie kon drinken. Eerst dacht ik, nee dat doe ik niet, ik ken er niemand, maar inmiddels ben ik bijna niet meer weg te slaan haha.’

Kennemerhart Oppeppers Juttershart, Behandelcentrum Kennemerhart en het wijkkantoor van wijkteam De Duinrand is te vinden in Huize Kostverloren op de Burgemeester Nawijnlaan 100 in Zandvoort. Voor meer informatie over Juttershart: 06 433 944 65 of juttershart@kennemerhart.nl Voor informatie over de behandelingen in Kostverloren: 023 891 4100.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen