Nieuws

Kennemerhart lanceert boek over Huis in de Duinen

Zandvoort – 7 juni 2019 – Gisteren is het boek ‘Huis in de Duinen. Thuis in Zandvoort’ feestelijk gelanceerd in het Zandvoorts Museum. Onder toeziend oog van bewoners, mantelzorgers en medewerkers van Huis in de Duinen, reikte burgemeester Niek Meijer de eerste exemplaren uit aan de hoofdrolspelers uit het boek. Het boek is een eerbetoon aan het verpleeghuis, dat al sinds 1953 in het hart van de Zandvoortse gemeenschap staat en een thuis én een werkplek is geweest voor vele generaties Zandvoorters. Huis in de Duinen wordt dit jaar gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.  

Het boek 
Het boek is een uitgave van Kennemerhart, waar Huis in de Duinen onderdeel van is. In het boek staan de bewoners van het verpleeghuis met 44 portretfoto’s en tien interviews centraal. Ook is een stuk geschiedenis over de ouderenzorg in Nederland en over Zandvoort in het boek verwerkt. Audrey van Schaik, bestuurder van Kennemerhart: ‘Decennialang is Huis in Duinen een thuis geweest voor ouderen. Met zijn bewoners is het huis onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van Zandvoort’. Van Schaik vervolgt, ‘Ik ben ontzettend trots op dit bijzondere boek, de verhalen van onze bewoners nemen je als lezer mee. Dit initiatief laat zien waar het om draait in de ouderenzorg en in het bijzonder bij Kennemerhart, aandacht voor elkaar’.

Huis in de Duinen 
Huis in de Duinen is het oudste verpleeghuis van Woonzorg Nederland, eigenaar van het huis. ‘Mensen worden ouder en wonen langer thuis. De zorgvraag wordt intensiever, complexer en daarmee zwaarder. Dat stelt anno 2019 andere eisen aan zorgverleners en huisvesting’ vertelt Klaas Stoter, voorzitter Raad van Bestuur van Kennemerhart. ‘Na bijna 65 jaar trouwe dienst is het daarom tijd voor een nieuw huis. Samen met Woonzorg Nederland wordt er gewerkt aan de plannen voor een nieuw Huis in de Duinen’.

Expositie 
Tegelijk met de lancering van het boek ‘Huis in de Duinen. Thuis in Zandvoort’ opende burgemeester Niek Meijer de gelijknamige expositie met 15 foto’s uit het boek in het Zandvoorts Museum. Burgemeester Meijer: ‘Wat een markante koppen! Ik gebruik het als geuzennaam. Het boek met de bijzondere portretfoto’s straalt warmte uit. Prachtig!’ De expositie is te bezichtigen in het Zandvoorts Museum van 7 juni tot 23 juni 2019.

Met dank aan 
Het boek ‘Huis in de Duinen. Thuis in Zandvoort’ kwam tot stand met hulp van Stichting Steunfonds Cliënten Kennemerhart, Woonzorg Nederland en Fonds Sluyterman van Loo. Schrijver Erik Timmermans werkte onbezoldigd mee. En ook Arie Koper, verbonden aan Genootschap Oud Zandvoort, heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het boek. Het boek is verkrijgbaar voor 14,95 euro bij het Zandvoorts Museum gedurende de expositie en te koop bij de lokale boekhandel in Zandvoort. De opbrengst van het boek komt ten goede aan welzijnsactiviteiten voor bewoners van Huis in de Duinen.

Kennemerhart 
Kennemerhart is op 1 januari 2018 ontstaan na een fusie tussen ouderenzorgorganisaties SHDH en Amie. Huis in de Duinen, voorheen onderdeel van Amie, is één van de tien woonzorglocaties van Kennemerhart. De ouderenzorgorganisatie biedt diensten op het gebied van wonen, (thuis)zorg en welzijn aan mensen die ouder worden en ouder zijn. Bij Kennemerhart werken 2000 medewerkers en 750 vrijwilligers die allen als doel hebben om liefdevolle zorg te bieden aan ouderen in de regio Zuid-Kennemerland.  

Voor meer informatie over het boek ‘Huis in de Duinen. Thuis in Zandvoort’: Marianne Ostendorf, senior marketing en communicatieadviseur Kennemerhart, 06 51548056.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen