Nieuws

Kennemerhart Oppeppers is trotse partner van Goudmakers

Kennemerhart Oppeppers, de innovatieve dagbesteding van Kennemerhart, is één van de partners van het project Goudmakers. Buurtbewoners in Haarlem Noord zijn uitgenodigd om onder professionele begeleiding alles over theater, muziek en kunst te (leren) creëren. Deelname is gratis en ervaring of talent is niet nodig. Op 25 juni is de eindpresentatie, op bijzondere plekken in Haarlem Noord. De Kennemerhart Oppeppers is trots op de samenwerking met Hart en Stichting Gouden Verhalen aan dit unieke kunstproject.

Zeven verschillende culturele professionals helpen buurtbewoners met het tot stand komen van bijvoorbeeld een expositie met beeldende brieven, een buurttheater voorstelling, een percussie concert, een mobile van vogels van mozaïek, een kunstwerk van stof uit kleding afkomstig uit de wijk, verrassende straatkunst en een swingend optreden met beweging en dans. Op 11 mei gaat de laatste groep van start; 'Ontwerpen met stoffen, de kunst van het tweede leven.'

'Kennemerhart Oppeppers vindt het belangrijk dat ook kwetsbare ouderen kansen krijgen om meer naar buiten te treden en actief te blijven deelnemen aan het sociale leven. Uit eerdere ervaringen met o.a. het project Haarlems Goud, zien we wat kunst met ouderen kan doen. Kunstprofessionals benaderen ouderen op een andere manier, niet vanuit hun ziektebeeld, en hierdoor komen de mooiste dingen naar boven. Deelnemers worden geprikkeld en uitgedaagd en zijn trots op het eindresultaat. Dit is de positieve werking tussen gezondheid en geluk die kunst & cultuur brengt, zoals blijkt uit meerdere onderzoeken. Met onze samenwerking met Hart en Stichting Gouden Verhalen verstevigen we de chemie tussen cultuur en zorg & welzijn, tussen verschillende mensen en partijen', aldus Ineke de Vries, projectmanager Oppeppers Dagbesteding.

‘Met het project Goudmakers willen we mensen die hier normaal gesproken niet zo makkelijk de kans toe krijgen gelegenheid geven zich creatief te uiten. We maken een verbinding tussen verschillende inwoners van Haarlem Noord; jong, oud, diverse culturele achtergronden, sociale milieus en opleidingsniveau’ aldus Eva Durlacher, artistiek leider van Goudmakers. 'De bijeenkomsten vinden plaats in het noordelijkste gedeelte van Haarlem Noord. Wijken in Haarlem waar normaal gesproken minder cultureel aanbod is. We hopen hiermee de drempel van ‘kunst maken’ te verlagen en te laten zien dat kunst overal op straat ligt. Deelname aan Goudmakers biedt de kans om je creatieve talenten te (her)ontdekken en contact te maken met de buurt en haar bewoners.'

Ga naar www.goudmakers.nl voor meer informatie over dit bijzondere project.

Dit project is mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdrage van de gemeente Haarlem, VSBfonds, stichting RCOAK, Stichting Hofje Codde en Van Beresteyn en J.C. Ruigrok stichting.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen