Nieuws

Kennemerhart tekent huurovereenkomst nieuwbouw Huis in de Duinen

De ondertekening van de huurovereenkomst voor het nieuwe Huis in de Duinen maakt de weg vrij naar een nieuw ‘thuis’ voor ouderen in Zandvoort en omgeving en is het gevolg van een mooie en intensieve samenwerking tussen eigenaar van het nieuwe gebouw Woonzorg Nederland, gespecialiseerd in seniorenhuisvesting en ouderenzorgorganisatie Kennemerhart. Klaas Sloter voorzitter Raad van Bestuur Kennemerhart: ‘Wij zijn trots om samen met Woonzorg Nederland een uniek en modern woonzorgcentrum neer te zetten dat voldoet aan de toekomstige zorgvraag’. Cees van Boven, bestuursvoorzitter Woonzorg Nederland vult aan: ‘We zijn blij dat we voor Zandvoort en omstreken een hoogwaardig nieuw Huis in de Duinen kunnen maken voor Kennemerhart en de Hartekampgroep.’

Sloop Huis in de Duinen

In april zijn de 56 bewoners van het ‘oude’ Huis in de Duinen, dat dateert uit 1954, naar de tijdelijke huisvesting verhuisd op terrein van Huis in de Duinen. In juli starten de voorbereidingen voor de sloop van het ‘oude’ Huis in de Duinen. Na de zomer volgen de grote sloopwerkzaamheden die naar verwachting tot eind van het jaar in beslag nemen.

Moderne studio’s en tweekamerappartementen

De planning van Woonzorg Nederland is om in het eerste kwartaal 2020 te starten met de bouw. Het nieuwe Huis in de Duinen zal bestaan uit vier woonlagen met 47 studio’s, voorzien van eigen sanitair en een pantry, plus 52 tweekamerappartementen. De meeste studio’s zijn bestemd voor kleinschalig groepswonen met een gezamenlijke huiskamer voor ongeveer acht bewoners. Een aantal studio’s is beschikbaar voor verschillende vormen van tijdelijk verblijf. De tweekamerappartementen worden straks op indicatie bewoond. Deze bewoners kunnen gebruikmaken van verschillende ontmoetingsruimtes en een mooie tuin. De drie aanleunflats, met zo’n 100 bewoners, blijven zoals deze nu zijn.

Boek en expositie

Het oude Huis in de Duinen is onlosmakelijk verbonden aan de geschiedenis van Zandvoort en is voor velen bijna 65 jaar lang een fijne en vertrouwde woon- en werkplek geweest. Ter ere van het oude Huis in de Duinen is het boek ‘Huis in Duinen. Thuis in Zandvoort’ geschreven. In het boek staan 44 portretfoto’s van bewoners en interviews centraal. Het boek wordt verkocht via de lokale boekhandel in Zandvoort. De foto’s die als expositie in het Zandvoorts Museum hingen zullen nog als reizende tentoonstelling te zien zijn op een aantal locaties van Kennemerhart. Audrey van Schaik, bestuurder van Kennemerhart, ‘Ik ben ontzettend trots op dit bijzondere boek, de verhalen van onze bewoners nemen je als lezer mee. Dit initiatief laat zien waar het om draait in de ouderenzorg en in het bijzonder bij Kennemerhart, aandacht voor elkaar’.

 

Beeld: AGNOVA architecten

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen