Nieuws

Kennemerhart trotse partner van JINC

Sinds afgelopen week is Kennemerhart trotse partner van non-profitorganisatie JINC. Door deze samenwerking worden kinderen uit wijken met sociaaleconomische achterstand op weg geholpen naar een goede start op de arbeidsmarkt.  

Baas van Morgen
Eerder dit jaar liep de 12-jarige Efnan Turna een dagje mee met Kennemerhart bestuurder Cedric van der Meulen in het kader van de Baas van Morgen. Honderden bestuurders in ons land gaven toen net als Cedric voor een dag de touwtjes in handen van kinderen. De ‘bazen van morgen’ schoven aan bij vergaderingen, lunchten mee en dachten mee over vraagstukken die spelen. 

Cedric van der Meulen, bestuurder Kennemerhart: ‘JINC strijdt voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Als Kennemerhart willen we hier ook een steentje aan bijdragen door jongeren meer kansen te geven, ook als ze opgroeien in een omgeving waar dat minder vanzelfsprekend is. Efnan deed ons de suggestie om leerlingen snuffelstages aan te bieden om ze te enthousiasmeren voor werken in zorg. Dat vonden wij ook een goed idee! In het kader van het partnerschap staat dan ook voor komend jaar een bliksemstage op de planning. Leerlingen van de basisschool groep 7 en 8 en van het VMBO klas 1 en 2 zullen een kijkje komen nemen op de werkvloer. Ook denken we aan het geven van sollicitatietrainingen.’ 

Eerlijke kans
Daniël Roos, directeur van JINC: ‘Ieder kind verdient een eerlijke kans voor de toekomst. Wij proberen hen die te geven, maar we zouden dat niet kunnen doen zonder onze partners. Daarom zijn we ontzettend blij dat we Kennemerhart mogen verwelkomen.’ 

Over JINC 
In Nederland groeien honderdduizenden kinderen op in wijken met veel armoede en weinig rolmodellen. Zij hebben evenveel talent als leeftijdsgenootjes uit rijkere buurten, maar krijgen vaak minder kans dat te ontwikkelen. Via de projecten van JINC maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Voor meer informatie over JINC, ga naar de website én volg JINC op LinkedIn, Facebook, Instagram, Twitter en YouTube!

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen