Nieuws

Kennemerhart verlengt samenwerking met Amsterdam UMC

Met als doel meer kennis te krijgen en daarmee de zorg voor ouderen te verbeteren heeft Kennemerhart de samenwerking met Amsterdam UMC, binnen het Universitair Netwerk Ouderenzorg (UNO-VUmc), voor onbepaalde tijd verlengd. Binnen het UNO-VUmc waar Kennemerhart onderdeel van is wordt antwoord gezocht op vragen uit de praktijk, bijvoorbeeld door wetenschappelijk onderzoek. De kennis uit de onderzoeken wordt gebruikt om de zorg voor onze ouderen te verbeteren.

Op woensdag 9 januari heeft Kennemerhart de samenwerking met het UNO-VUmc voor onbepaalde tijd verlengd. Naast Kennemerhart en Amsterdam UMC nemen nog 22 andere zorgorganisaties deel aan het UNO-VUmc. Het UNO-VUmc bestaat sinds 2006. Onderzoekers, zorgprofessionals én cliënten werken samen aan het verbeteren van ouderenzorg. De kennis uit de onderzoeken wordt gebruikt om de zorg aan onze ouderen te verbeteren. En omdat het om een samenwerking gaat tussen wetenschap en praktijk worden er daadwerkelijk concrete verbeteringen doorgevoerd.

De organisaties die lid zijn van het UNO-VUmc houden zich bezig met verschillende thema’s. Zo werken we aan goede zorg voor mensen met een hersenaandoening. Hoe verleen je de beste zorg aan mensen met dementie? En hoe ga je dan om met ‘probleemgedrag’? Het UNO-VUmc heeft een bewezen effectief zorgprogramma ontwikkeld dat beschikbaar is voor ouderenzorgorganisaties binnen én buiten het netwerk. Andere thema’s zijn antibiotica-resistentie en geriatrische revalidatie. Door deelname aan het UNO-VUmc heeft Kennemerhart een voortrekkersrol in de ontwikkeling van de ouderenzorg. Een positie die we met trots innemen en waar we met elkaar verantwoordelijk voor zijn. De ondertekening van de nieuwe samenwerkingsovereenkomsten vond plaats op de campus van Amsterdam UMC.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen