Nieuws

Kennis en Expertise Centrum (KEC) trapt af met informatief symposium

Op 19 september 2019 was het symposium ‘Probleemgedrag in de ouderenzorg: een doeltreffende aanpak?!’ in De Zoete Inval in Haarlemmerliede. Het symposium vormde de aftrap voor het regionale project KEC, een Kennis en Expertise Centrum rondom probleemgedrag in de ouderenzorg. Doel is antwoord te geven op de steeds complexere zorgvraag die door zorgaanbieders ervaren wordt én om een gezamenlijke regionale aanpak en werkwijze tot stand te brengen. Zeven ouderenzorgorganisaties (Sint Jacob, Zorgbalans, Zorggroep Reinalda, Reigershoeve, Zorgspecialist, ViVa! Zorggroep en Kennemerhart) bundelen hun krachten om de vraagstukken hierover beter, sneller en efficiënter te kunnen oplossen. Collega Watzelien is projectleider van KEC. Sanne Visser ondersteunt haar.

Kennis delen en krachten bundelen
Bijna 250 deelnemers waaronder fysiotherapeuten, psychologen, ergotherapeuten, specialisten ouderengeneeskunde, maatschappelijk werkers, geestelijk verzorgers en verpleegkundigen, namen actief deel aan de lezingen en workshops. Psychiater Martin Kat sprak over de oorzaken en gevolgen van verschillende type probleemgedrag. Jan van der Hammen hield een spiegel voor over ons eigen handelen en de invloed op cliënten. Daarnaast waren er workshops over de nieuwe wet zorg en dwang, praktische tips over omgaan met probleemgedrag, en het verschil tussen een delier en dementie.

Consultatieteam, scholing en digitaal platform
Naast het symposium, dat in september 2020 een tweede editie zal beleven, is een consultatieteam, bestaande uit ervaren zorgprofessionals op het gebied van probleemgedrag, in oprichting. Zorgmedewerkers van de aangesloten instellingen kunnen vanaf november advies aanvragen over casussen uit de praktijk. Ook wordt een gezamenlijk scholingsaanbod en een digitaal platform ontwikkeld, zodat de zeven zorgorganisaties elkaar niet alleen fysiek maar ook digitaal kunnen ontmoeten.

Lees meer
Op de site www.kec-inderegio.nl is meer informatie te lezen over de gezamenlijke regionale aanpak van probleemgedrag in de ouderenzorg. Ook zijn er de presentaties van de diverse lezingen en workshops en de foto's op de site te vinden.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen