Nieuws

Kerstpresent van een dankbare thuiszorgcliënt

Vanaf 20 december ligt er een bijzonder presentje onder de kerstboom klaar op de woonzorglocaties van Kennemerhart. Schrijver én thuiszorgcliënt van Kennemerhart, de 94jarige meneer Roelvink, schenkt maar liefst 850 exemplaren van zijn boek ‘Het Kangoeroe Blok’. Ze zijn bedoeld voor de mensen die zo ontzettend belangrijk zijn in het leven als je ouder wordt en wat extra hulp nodig hebt. De tekst op het begeleidende kaartje ‘Alstublieft. Voor u!  De mantelzorger, ons onmisbare baken. Fijne kerstdagen!’ komt dan ook recht vanuit zijn hart.

Na het overlijden van zijn vrouw, twaalf jaar geleden, woont meneer Roelvink nu alleen in zijn bovenwoning in de Haarlemse Frankestraat. Het is ook de plek waar hij vorig jaar zijn boek afrondde. Een thriller over de jacht op de nalatenschap van een Australische mijntycoon, waarin postzegels een hoofdrol spelen. Geen toevalligheid, want de heer Roelvink woonde en werkte onder andere in Australië en was eigenaar van de oudste postzegelwinkel van Haarlem. Door zijn ouders in 1935 begonnen en jarenlang gevestigd in het pand schuin onder hem.

Hoewel meneer Roelvink bijna alles zelf doet en zijn dagen goed gevuld zijn, weet hij ook hoe belangrijk het is als er mensen om je heen zijn voor een beetje extra aandacht, zorg en hulp. Zoals zijn kinderen en zijn vaste mantelzorgmaatje en goede vriendin Saskia, die vroeger als thuiszorghulp zijn zieke vrouw verzorgde. Aan hen beiden droeg hij zijn boek dan ook op. Al jaren is hij blij met de thuiszorg van Kennemerhart. Twee keer per dag kan hij vertrouwen op een bezoekje van bijvoorbeeld thuiszorgmedewerksters Simone of Mieke. Voor hem zijn het vertrouwde gezichten die hij altijd kan bellen of ze een keer een uurtje eerder of later kunnen komen als dat voor hem beter uitkomt. Of om hen te vragen iets voor hem mee te nemen uit de winkel. Want hoewel hij zich geestelijk 49 voelt, voelt hij zich lichamelijk toch echt wel 94. En lukt het niet meer om zonder rollator of hulp de deur uit te gaan.

Vervelen doet de heer Roelvink zich gelukkig nooit. Elke dag staat hij om 6 uur op, leest hij de krant, bekijkt hij het nieuws op zijn computer, houdt hij zich bezig met zijn bijzondere postzegelverzameling, schrijft hij korte verhalen en kookt hij zelf. Hij vertelt graag over zijn leven, over toen hij als marconist voer over de grote zeeën, over zijn tijd als stoker op stoomlocomotieven, over de vele landen die hij bezocht en over de tijd in België en Australië waar hij met zijn gezin woonde. Op zondag slaapt hij uit! Want dan gaat de wekker pas om 7 uur.

Het aanbod om zijn boek beschikbaar te stellen aan mantelzorgers van Kennemerhart, vonden bestuurders Audrey van Schaik en Cedric van der Meulen bijzonder sympathiek. Laatstgenoemde bezocht de heer Roelvink dan ook thuis om hem een pakket met lekkers te brengen en om symbolisch het eerste van de 850 geschonken boeken in ontvangst te nemen. De medewerkers Welzijn van de woonzorglocaties pakten de boeken met behulp van bewoners in en leggen de presentjes vanaf 20 december onder de kerstbomen voor de mantelzorgers klaar.

 

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen