Nieuws

Koppeling illi-tv & leefcirkels groot succes bij Huis in de Duinen

Het afgelopen jaar heeft er een pilot plaatsgevonden in Huis in de Duinen waarbij een koppeling is gelegd tussen de illi-tv en de leefcirkels van Consyst. Huis in de duinen heeft Consyst en illi-tv geholpen om deze nieuwe technologie te testen in de praktijk. De pilot was zo’n succes dat de illi-tv nu echt is aangeschaft. Als dank voor de hulp kon Huis in de Duinen tegen een gereduceerde prijs de opstelling overkopen. Het restbedrag is geschonken door de SSCK (Stichting Steunfonds Cliënten Kennemerhart). Deze samenwerking tussen Consyst en illi-tv is nieuw en wij zijn de eerste ouderenzorgorganisatie die deze techniek bieden.

Benieuwd hoe het werkt?
Als een bewoner met polszender in de buurt komt van de illi-tv krijgt de bewoner persoonlijke foto’s of filmpjes te zien. Deze foto’s en filmpjes zijn persoonlijk en op maat samengesteld voor de bewoners, samen met de naasten. Er kan ook muziek afgespeeld worden. Zo wordt er in het gebouw een plek gecreëerd waar bewoners geactiveerd worden door voor hun herkenbare dingen, zonder dat daar begeleiding voor nodig is.

Ook kan de illi-tv helpen wanneer iemand onrustig is. Door samen met de bewoner naar de ilii-tv toe te lopen zal het apparaat de video van deze bewoner afspelen. De medewerker kan even de tijd nemen om met de bewoner in gesprek te gaan over wat zij zien of horen. Of men kan er gewoon even samen gaan zitten om te kijken. Benieuwd hoe het er in de praktijk aan toe gaat? Bekijk dit filmpje:

Teamleider in Huis in de Duinen, Denise Spoor, merkt op dat de cliënten positief reageren op de persoonlijke beelden van de illi-tv. Van herkenning: ‘Kijk daar ben ik geboren! Mijn vader woont daar.’ Tot momenten van rust: ‘Als ik dit zie, dan gebeurt er iets in mijn hoofd’
Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen