Nieuws

Lieve vrijwilligers, dank dat jullie er zijn!

Kennemerhart telt maar liefst 700 enthousiaste vrijwilligers die zich elke dag opnieuw inzetten om bewoners en cliënten nét dat beetje extra te bieden. Allemaal dragen ze op hun eigen manier een steentje bij aan het welzijn van onze cliënten.

Zoals vrijwilliger Pip, die al meer dan acht jaar helpt op De Blinkert. ‘Het wordt gewaardeerd en gezien. Omgaan met (oudere) mensen vind ik mooi. Het gaat om ‘het zijn’ op dat moment. Er hoeft niet zoveel meer. Met hele kleine dingen kun je iets betekenen voor iemand. Dat vind ik waardevol en ik haal er zelf ook veel voldoening uit.’

Dat vrijwilligers net zo belangrijk zijn als de zorgprofessionals kan vrijwilligerscoördinator Floor beamen: ‘Vrijwilligers kijken met een andere bril naar alles, anders dan de zorg. Ze hebben een signaalfunctie, dat is heel belangrijk. Zij zien de cliënten ook heel vaak en juist op andere momenten dan de zorgcollega’s ze zien. En leveren daardoor een ontzettend belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van het leven van onze cliënten. We kunnen gewoon niet zonder ze.’

De aanwezigheid van vrijwilligers maakt het leven van onze bewoners en cliënten een beetje mooier. Met recht worden vrijwilligers dan ook jaarlijks op 7 december in het zonnetje gezet. Ook wij willen bij deze graag onze vrijwilligers bedanken voor hun enorme inzet en betrokkenheid. Niet alleen vandaag, maar het hele jaar door.

Lieve vrijwilligers, jullie zijn onmisbaar. Dank dat jullie er zijn!

 

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen