Nieuws

‘Mag ik je kussen’ steekt zorgmedewerkers hart onder de riem

Vorige week streek de theatervoorstelling ‘Mag ik je kussen’ neer in de regio Kennemerland. Ruim 300 medewerkers van Kennemerhart bezochten de gratis voorstelling, speciaal gemaakt voor iedereen die werkt in de VVT. Want dat de zorg verandert, dat is duidelijk. Maar hoe gaat dat dan in de praktijk?

‘Mag ik je kussen’ gaat over (de toekomst van) de ouderenzorg en vertelt het verhaal van documentairemaakster Lieke die worstelt met haar rol als mantelzorger van haar vader met Alzheimer. Rode draad is de belevingswereld van iedereen die met de ouderenzorg te maken heeft, de keuzes en dilemma’s, zorgtechnologie, de sterk toenemende zorgvraag en de tekorten in de zorg. De indrukwekkende voorstelling, met een prachtig decor en professionele acteurs, laat zien dat de ouderenzorg iets is van ons allemaal en houdt een spiegel voor hoe wij met elkaar gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de verandering ervan.

Het publiek waaronder ook veel zorgmedewerkers van onze regiocollega’s Zorgbalans en Sint Jacob was enthousiast. ‘Inspirerend, herkenbaar en ontroerend’, ‘Dat had ik niet willen missen’ en ‘Dat kwam wel even binnen’ waren een greep uit de reacties. Na afloop bezoekers van de voorstelling met elkaar in gesprek. Dank Theatermakers Radio Kootwijk die de voorstelling in samenwerking met A+O VVT gemaakt hebben.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen