Nieuws

Mantelzorgen en (flex)werken in de ouderenzorg

De druk op de ouderenzorg is groot. Het aantal ouderen stijgt, de zorgvraag wordt complexer en de arbeidsvraag groeit niet mee met de vraag naar zorg. Voor veel ouderenzorgorganisaties betekent dit een koerswijziging, zodat ze die zorg kunnen blijven bieden aan hen die het nodig hebben. Dat vraagt wat van zorgmedewerkers. Want zij moeten meer doen met minder mensen. Daarom is het nodig dat ze hun werk anders gaan organiseren. Bijvoorbeeld door de inzet van zorgtechnologie of door ouderen zo veel mogelijk te ondersteunen hun eigen zelfstandigheid te behouden en te vergroten.

MantelCentrale
Daarnaast kun je als zorgmedewerker zelf ook heel wat op je bordje krijgen als het gaat om de combinatie werk en privé. Want wat als een eigen ouder of familielid jouw hulp nodig heeft? En je je werk in de zorg moet combineren met de mantelzorg voor bijvoorbeeld je zieke vader die in een andere stad woont? Als jouw hulp op 2 plekken heel hard nodig is, kun je behoorlijk in de knel komen. Dat is de reden waarom Kennemerhart een samenwerking is aangegaan met de MantelCentrale. De zorgconsulenten van dit platform werken landelijk en ondersteunen overbelaste zorgmedewerkers als het gaat om mantelzorg. Deze overbelaste zorgmedewerkers zijn overigens niet alleen, want in Nederland is 1 op de 4 werkende mensen mantelzorger voor een naaste. Inmiddels weten al een aantal medewerkers van Kennemerhart de weg naar het platform van de MantelCentrale te vinden. En dat is fijn want een beetje ondersteuning als het gaat om hulp bij praktische zaken en om een goede balans tussen werk en privé te vinden kan een wereld van verschil maken. De MantelCentrale is één van de voorbeelden dat Kennemerhart inzet om zorgmedewerkers te ondersteunen.

Als flexwerker in vaste dienst
Een ander voorbeeld is de mogelijkheid om als flexer in vaste dienst aan de slag te gaan. Want werken via het flexbureau van Kennemerhart betekent zelf je rooster bepalen, zelf kiezen waar je werkt en wanneer, werken met verschillende collega’s en een diversiteit aan zorgvragen. Ook als je niet mantelzorgt maar wél schoolgaande kinderen hebt, en je rekening moet houden met schooltijden, is flexwerken ideaal. Want de voordelen van een vast dienstverband zoals vakantiedagen, pensioenopbouw en doorbetaling bij ziekte gelden immers ook dan.

Op werkenbijkennemerhart.nl kun je er meer over vinden.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen