Nieuws

Medewerkers Kennemerhart in het zonnetje gezet door Zonta

Zonta Kennemerland-Zuid vierde vandaag Zonta Rose Day / Internationale Vrouwendag. Zonta Rose Day wordt samen met Internationale Vrouwendag gevierd als moment van bezinning en om hulde te brengen aan vrouwen die kracht geven. Ter gelegenheid hiervan werden aan zorgmedewerkers van verzorgingshuizen in Kennemerland manden met bloembollen uitgedeeld, waaronder aan Kennemerhart. Met als doel hen in het zonnetje te zetten in deze tijd waarin corona een grote druk legt op hun werk.

Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag staat voor de strijdbaarheid en onderlinge solidariteit van vrouwen en wordt overal ter wereld gevierd. De datum 8 maart gaat terug naar 8 maart 1908. Een belangrijke dag in de geschiedenis van de emancipatie. Op die dag vond in New York de eerste staking door vrouwen plaats. Vrouwen demonstreerden tegen de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie. Hun symbolische eis was “brood en rozen”. Deze staking markeert het begin van de strijd tegen vrouwendiscriminatie. Internationale Vrouwendag is officieel erkend door de Verenigde Naties in 1977.

Zij maken het verschil

Met de bloembollenactie voor medewerkers in de zorg willen de leden van Zonta Kennemerland-Zuid benadrukken dat deze helden onmisbaar zijn, dat ze inspireren en kracht geven. Zonta wil ze bedanken voor hun inzet voor de bewoners en hun familieleden, speciaal in deze moeilijke tijden. Ze verdienen het, zij maken het verschil!

Bezocht werden verzorgingshuizen in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal, Bennebroek, Bentveld en Zandvoort. Het betreft de verzorgingshuizen van Kennemerhart, van de Stichting Sint Jacob en van Zorgbalans. De leden van Zonta Kennemerland-Zuid hadden het liefst de bloembollenzakjes persoonlijk overhandigd aan de medewerkers en graag het gesprek met ze aangegaan, maar vanwege de corona maatregelen was dat helaas niet mogelijk.

Op woonzorglocatie Overspaarne nam directeur zorg en wonen Suus Brink ook een mand in ontvangst.

Suus Brink: ‘Met plezier en trots neem ik deze mand symbolisch in ontvangst. Verhoudingsgewijs werken er veel vrouwen in de ouderenzorg. Stuk voor stuk zijn het heldinnen (hoewel we gelukkig ook helden hebben), of ze nu als helpende, verzorgende of verpleegkundige werken of als teamleider een hele afdeling aansturen. Allemaal staan ze elke dag weer op met hetzelfde doel:  het leven van kwetsbare ouderen een beetje beter en fijner maken. Een heel mooi gebaar van Zonta om ze op deze dag in het zonnetje te zetten!

 

Wie is Zonta

Zonta Kennemerland-Zuid is onderdeel van Zonta International, een wereldwijd servicenetwerk van vrouwen. Zonta zet zich in voor de verbetering van de positie van vrouwen, zodat zij de kans krijgen om volwaardig mee te doen aan de maatschappij.

Bron: Zonta Kennemerland-Zuid

Suus Brink neemt mand van Zonta in ontvangst | © Ron Moelijker
Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen