Nieuws

OppeppersTV op Haarlem105 voor deelnemers dagbesteding Kennemerhart

Vanaf maandag 11 mei zal Haarlem105 elke werkdag om 10:00 uur het programma OppeppersTV uitzenden. Het tv-programma is een initiatief van de medewerkers van ‘Kennemerhart Oppeppers, innovatieve dagbesteding in Haarlem en omstreken’. Vanwege de coronacrisis zijn de ontmoetings- en dagcentra van Kennemerhart Oppeppers gesloten. Onder andere via OppeppersTV blijven de medewerkers op een actieve en positieve manier in contact met de deelnemers zolang fysieke ontmoetingen niet mogelijk zijn.

Christien Kessens is senior medewerker dagbesteding bij Kennemerhart. Normaal is ze te vinden op dagbestedingslocatie Ramplaanhart of Tuindershart, beiden gelegen bij woonzorglocatie De Blinkert in het Ramplaankwartier. Christien: “Normaliter ontvangen we zo’n 30 deelnemers per dag. En zouden we nu volop bezig zijn met tuinonderhoud, het verzorgen van de kippen en pony’s, en met elkaar koken en eten. Ook op de andere dagbestedingslocaties van Kennemerhart zouden nu activiteiten zijn, zoals culturele uitjes, sportactiviteiten en workshops.”

In Haarlem105 vond Christien Kessens een partner om de deelnemers van de dagbesteding rechtstreeks in de huiskamer te kunnen bereiken. “Heel spannend! Want het maken van een tv-programma is voor ons geen dagelijkse kost. Met hulp van een cameravrouw en op basis van input van de collega’s kwamen we tot een programma waarin bewegen, dansen, natuur, kunst, cultuur, creativiteit en humor centraal staan. De presentatie is onder andere in handen van het typetje ‘Hetty Hartmans’, vrij vernoemd naar onze dagbestedingslocaties die allemaal eindigen op de naam ‘hart’. Ook boswachter Gerard Scholten verleent zijn medewerking. Dansen op en luisteren naar klassieke muziek kan met onze dansleraren Cees, Mirjan en Bianca. Verder zijn in het programma veel bekende gezichten van onze dag- en ontmoetingscentra te zien.”

Het tv-programma is overigens ook bedoeld voor mensen die geen dag-of ontmoetingscentrum van Kennemerhart bezoeken. “Ook hen hopen we te vermaken via OppeppersTV. Daarnaast hebben we met elkaar een speciaal magazine gemaakt dat eind volgende week verspreid wordt onder alle deelnemers van Kennemerhart Oppeppers. Ook hiermee willen we hen een hart onder de riem steken in een tijd waarin elkaar ontmoeten niet vanzelfsprekend is.”

De uitzendingen van OppeppersTV op Haarlem105 zijn in Haarlem te bekijken via Ziggo digitaal kanaal 36, in Heemstede via Ziggo digitaal kanaal 43, via KPN, Telfort en XS3All kanaal 1323 en via T-Mobile kanaal 719. Mogelijk wordt de zendtijd uitgebreid en krijgt het tv-programma een vaste plek in de programmering van Haarlem105. De uitzendingen worden elke werkdag op verschillende tijdstippen herhaald en zijn ook te bekijken via www.haarlem105.nl/tv

Beluister hier het radiofragment terug van Christien Kessens over de Oppeppers bij Haarlem105:

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen