Nieuws

Oud cliëntenraad en oud bewoners Anton Pieckhofje zorgen voor blijvend aandenken

Vorig jaar werd besloten om de zorg die geleverd werd op locatie Anton Pieckhofje, vanwege het niet meer kunnen garanderen van kwalitatief goede zorg, stop te zetten. Afgelopen december verhuisden de laatste cliënten naar een andere woonzorglocatie van hun voorkeur, bijvoorbeeld naar Overspaarne, De Molenburg en De Blinkert.

De cliëntenraad van het voormalig Anton Pieckhofje startte namens de bewoners een prachtig initiatief, namelijk om de opbrengst van marktplaatsverkopen van oude spullen van het Anton Pieckhofje te delen met de Stichting Steunfonds Cliënten Kennemerhart. Deze stichting financiert mooie dingen en initiatieven voor cliënten die niet uit de reguliere zorgmiddelen betaald kunnen worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om extra activiteiten zoals uitjes, optredens, vakanties of (tuin)meubilair.

Kennemerhart is enorm blij met deze actie. Cedric van der Meulen, Raad van Bestuur Kennemerhart: ‘Het is een mooie nalatenschap van het Anton Pieckhofje. Het geld komt nu ten goede aan andere cliënten van Kennemerhart. En ook opnieuw weer aan oud bewoners van het Anton Pieckhofje die verhuisden naar één van onze andere locaties. Hoe mooi is dat! We zijn de voormalige cliëntenraad dankbaar voor het initiatief want op deze manier zullen andere woonzorglocaties van Kennemerhart op een mooie manier terug kunnen denken aan het Anton Pieckhofje en zal deze woonzorglocatie een speciaal plekje in ons hart houden.’ De stichting laat weten dat er al meerdere verzoeken voor een bijdrage zijn binnengekomen, zoals een mobiele kinderboerderij, apparatuur en geluid voor een strandhoek, de aanschaf van een speciale fiets, schommelstoelen en een poppentheater. Ook zijn er al aanschaffingen gedaan, zoals op Overspaarne waar een pluktuin met medewerking van vrijwilligers via NL Doet werd gerealiseerd. De tuin ziet er inmiddels prachtig uit, met bloemen en een groentetuin waar bewoners volop van genieten. En woonzorglocatie A.G. Bodaan in Bentveld kreeg onlangs onder andere dankzij een bijdrage van het cliëntenfonds een belevingstafel.

Een bijdrage leveren aan de Stichting Steunfonds Cliënten Kennemerhart zodat er nog meer mooie dingen gerealiseerd kunnen worden? Dat kan via IBAN NL59 RABO 0122 1334 39 t.a.v. SSCK.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen