Nieuws

Ouderenzorgorganisatie Kennemerhart schenkt 6.000 mondkapjes aan betrokkenen

Deze week zijn de eerste Kennemerhart-mondkapjes uitgedeeld in woonzorglocatie A.G. Bodaan, één van de tien woonzorglocaties van Kennemerhart. Na deze overhandiging biedt de ouderenzorgorganisatie aan alle medewerkers, vrijwilligers, cliënten, mantelzorgers en naasten een wasbaar mondkapje aan. Hiermee is Kennemerhart de eerste ouderenorganisatie in de regio Zuid-Kennemerland die persoonlijke mondkapjes schenkt aan directe betrokkenen.

“Als maatschappelijke organisatie geven wij om de gezondheid en welzijn van al onze medewerkers, vrijwilligers, cliënten en hun dierbaren. Het is van belang dat iedereen zich prettig en veilig voelt in elke situatie, buiten én binnen de muren van onze organisatie. Met deze mondkapjes faciliteren wij deze behoefte,” vertelt Audrey van Schaik, bestuurder van Kennemerhart. “Het aanbieden van mondkapjes is een onderdeel van het totaalpakket aan coronamaatregelen die Kennemerhart neemt. We zien het als een mooie aanvulling en bijdrage aan de bewustwording dat we samen blijven strijden tegen het virus.”

Meneer Dijkstra, mantelzorger van een cliënt van Kennemerhart, laat weten blij te zijn met het gebaar. “De afgelopen periode was ontzettend ingrijpend voor ons allemaal. Juist nú is het dan ook belangrijk dat we alert blijven en dat er snel weer betere tijden aanbreken. Deze gift is dan ook meer dan welkom.” Mevrouw Houweling een cliënt van Kennemerhart, laat weten; “Door het dragen van een mondkapje is de kans kleiner om je medemens te infecteren. Mag ik een oranje? Dat vind ik een mooie kleur.”

De Kennemerhart-mondkapjes dienen voor persoonlijk gebruik en zijn geheel vrijwillig. Medewerkers van Kennemerhart dragen medische mondmaskers bij het verlenen van corona-gerelateerde zorg. En dragen de wasbare Kennemerhart-mondkapjes alleen buiten het werk.

Zorgdirecteur Helma Meeuwissen van A.G. Bodaan biedt een mondkapje aan aan een cliënt van Kennemerhart
Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen