Nieuws

Pianoconcert voor én over de bewoners van Kennemerhart

Bo de Myttenaere is pianist en student aan de sportopleiding CIOS. Voor zijn sportopleiding organiseerde hij een tafeltennistoernooi voor de bewoners van de Rijp. Tijdens deze activiteit zag hij een piano in het restaurant staan en is hij gaan pianospelen. “Een klein beetje spelen werd uiteindelijk een half uur, en vanuit daar volgde meerdere concerten bij de Rijp,” vertelt Bo.

Jan Willem Oostewaal, geestelijk verzorger bij Kennemerhart: “Als Bo optreedt, zit de zaal hier helemaal vol, het is echt geweldig. Het raakte mij dat Bo vertelde dat veel bewoners niet meer zelfstandig naar een concert kunnen en dat hij daarom het concert naar hen wil brengen.”

Bo treedt dan ook al sinds zijn 15e op in verpleeghuizen en ziekenhuizen. Maar afgelopen concert op vrijdag 13 september was éxtra bijzonder: Bo maakte 2 composities over twee bewoners van de Rijp. “Ik vind het bijzonder om vanuit een waargebeurd verhaal een compositie te maken. Met name voor deze oudere doelgroep, omdat zij zoveel hebben meegemaakt en zulke mooie levensverhalen hebben. Daarom heb ik contact opgenomen met Jan Willem, omdat ik een compositie wilde maken voor én over de bewoners. Samen met hem zijn we het gesprek aangegaan met twee bewoners. Één van hen had een passie voor zingen, en trad vroeger op voor volle zalen. Het verhaal van de andere bewoner is wat droeviger en gaat over haar zware jeugd. De composities roepen dan ook een ander gevoel op.”

Beluister hier compositie 1 en compositie 2.

Benieuwd naar de reacties van de bewoners? Bekijk hier de video van NH Nieuws.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen