Nieuws

Reactie op artikel Haarlems Dagblad over Janskliniek

Vandaag, woensdag 25 november, heeft het Haarlems Dagblad een artikel gepubliceerd over meerdere coronabesmettingen op de Janskliniek. In het artikel worden vragen gesteld over de genomen coronamaatregelen op de Janskliniek. Er wordt gesuggereerd dat er geen juiste keuzes worden gemaakt voor niet-besmette cliënten. Deze verkeerd getrokken conclusie raakt ons zeer en we begrijpen heel goed dat dit bij naasten vragen oproept.

 

Wij wegen de belangen van alle cliënten altijd zo goed mogelijk af. We willen benadrukken dat de gezondheid, maar ook het welzijn van onze cliënten, altijd onze hoogste prioriteit heeft. En wij doen er alles aan om te zorgen dat het aantal besmettingen niet verder toeneemt. We volgen de richtlijnen van de VVT (Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg, red.), RIVM en GGD, waarbij altijd wordt gekozen voor quarantainemaatregelen die passen bij de cliënt én voor een zo klein mogelijke woonunit om in quarantaine te gaan.

 

In samenspraak met de artsen van de GGD is er een medische afweging gemaakt en hebben wij met elkaar moeten concluderen dat het opsluiten van verwarde, niet-zieke mensen alleen mogelijk is met grote en ingrijpende interventies die niet zonder gevaar zijn voor hun gezondheid en bovendien ook in strijd zijn met wet- en regelgeving. Daarom hebben wij moeten besluiten om van de woonunits A/B en C/D op de Janskliniek één cohortafdeling te maken, omdat er meerdere besmettingen waren geconstateerd. De lokale cliëntenraad is betrokken geweest bij het beleid rondom maatregelen die zijn genomen.

 

Wij begrijpen dat elke nieuwe te nemen maatregel emoties kan oproepen. Niet alleen bij bewoners en hun familie, maar ook bij onze medewerkers. Wij willen benadrukken dat wij trots zijn op onze medewerkers die er elke dag alles aan doen om de beste zorg te geven aan onze cliënten. Ook onder deze omstandigheden.

 

Mocht u naar aanleiding van dit bericht of de publicatie in het Haarlems Dagblad vragen hebben, dan kunt u een e-mail sturen naar communicatie@kennemerhart.nl.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen