Nieuws

Regenboogwisseltrofee voor Huis in de Duinen

Regenboogwisseltrofee voor Huis in de Duinen

Woensdag 26 juli heeft Huis in de Duinen de Regenboogwisseltrofee 2023 uitgereikt gekregen. De trofee van stichting LHBTi aan Zee werd uitgereikt door Roy Dongen, voorzitter Pride at the Beach, en Gert Jan Bluijs, wethouder van zorg en welzijn. Het is een eer om deze te mogen ontvangen voor al onze innovatieve inspanningen op het gebied van het regenboogbeleid (onder andere voor zichtbaarheid en inclusie).

De voordracht is gedaan door LHBTi aan Zee bestuursleden Anja Westerweel en Roy Dongen. Zij zijn ook actief zijn als ambassadeurs bij het landelijke netwerk Roze 50+, een samenwerkingsverband tussen COC Nederland en ouderenbond ANBO. Roze 50+ kan het landelijke keurmerk genaamd de Roze Loper toekennen aan gecertificeerde instellingen. Het Reinaldahuis heeft dit keurmerk.

Het bestuur van LHBTI aan Zee heeft deze voordracht unaniem overgenomen en zegt daar het volgende over:
‘Huis in de Duinen biedt haar bewoners én medewerkers de gelegenheid zichzelf te zijn als lid van de regenbooggemeenschap. Niet met passieve tolerantie maar een actief acceptatiebeleid. Er is voorlichting en er zijn activiteiten voor bewoners zoals bijvoorbeeld de voorstelling van Tour d'Amour waarin de regenbooggemeenschap een duidelijk onderwerp is, inclusief dragqueens.Tijdens Pride at the Beach nemen Kennemerhart en Huis in de Duinen actief en in grote getale deel aan de activiteiten en zijn ze de grootste deelnemer aan bijvoorbeeld de parade. Daarnaast is de regenboogvlag nadrukkelijk aanwezig op speciale dagen.
Tenslotte is de organisatie een vaste en betrokken gesprekspartner in de gemeentelijke werkgroep voor de totstandkoming van het Regenboogbeleid in Zandvoort.
Wij hopen met deze prijs de organisatie, medewerkers en bewoners onze waardering te tonen en hen te stimuleren het regenboogbeleid binnen de organisatie verder te ontwikkelen.’

Hoewel deze award specifiek voor Huis in de Duinen is voelt het toch ook als een winst voor heel Kennemerhart. Doorheen het hele jaar besteden we aandacht aan diversiteit en inclusie samen met het kernteam en alle ambassadeurs. Zo is er dit jaar door middel van lekkere hapjes (zoals baklava) aandacht besteedt aan het Suikerfeest, was er in De Rijp grote aandacht voor Keti Koti en staat er nog meer op het programma voor dit jaar. Diversiteit en inclusie hoeven niet altijd het onderwerp van gesprek te zijn, zolang er maar aandacht voor elkaar is. Iedereen mag zijn wie hij, zij of het is. Welke afkomst, seksuele oriëntatie of achtergrond je hebt maakt bij Kennemerhart niet uit, zolang je maar jezelf bent.

Deze Regenboogwisseltrofee voelt als een bevestiging dat we goed bezig zijn binnen Kennemerhart en dat we uitstralen dat iedereen zich zelf mag zijn. We mogen trots zijn op onze organisatie en op wat we allemaal doen!

De Zandvoortse Courant heeft een mooi artikel over de uitreiking van de Regenboogwisseltrofee geschreven. Je leest het artikel hier.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen