Nieuws

Reina’s hartenbier en bonbon op Wereld Alzheimerdag

Ter gelegenheid van Wereld Alzheimerdag, op vrijdag 21 september, lanceren Kennemerhart en Zorggroep Reinalda een bijzonder biertje; 'Reina's hartenbier'. Het bier wordt gebrouwen door Brouwerij Jopenkerk Haarlem en Chocolaterie Pierre maakt er een bijpassende bonbon bij.

Kennemerhart en Zorggroep Reinalda werken al samen rondom Odensehuis Haarlem. Dit inloophuis voor mensen met (beginnende) dementie en de mensen om hen heen is gevestigd in Da Vinci, centrum voor ontmoeting, aan het Da Vinciplein 73, en opende afgelopen april de deuren. De lancering van Reina's hartenbier en bonbon vindt dan ook plaats in Odensehuis Haarlem.

In de aanloop naar Wereld Alzheimerdag vinden op de dag- en ontmoetingscentra van Kennemerhart en Zorggroep Reinalda activiteiten plaats met als thema 'de smaak van vroeger'. Zo is er een rondleiding in de brouwerij van Jopenkerk Haarlem, geeft het Haarlemse Gilde lezingen over Haarlem als brouwerijstad en waren er diverse proeverijen van bier en bonbons.

De lancering op 21 september wordt bijgewoond door de Haarlemse wethouder Meijs van zorg en welzijn. Iedereen die te maken heeft met dementie en geïnteresseerd is in een nadere kennismaking met Odensehuis Haarlem is van harte welkom. De inloop is vanaf 15 uur, het programma start om 15.15 uur en aansluitend is er gelegenheid om ‘Reina’s hartenbier en bonbon te proeven. Voor meer informatie over Odensehuis Haarlem kunt u contact opnemen met Marjan Halma via 06 30899031.

Tegelijkertijd organiseert ieder dag- en ontmoetingscentrum een eigen activiteit rondom de lancering van het biertje en de bonbons en is er gelegenheid op de dag- en ontmoetingscentra te proeven. Deelnemers van de dag- en ontmoetingscentra en hun verwanten zijn hiervoor van harte uitgenodigd (voor meer informatie over de verschillende activiteiten graag contact opnemen met de medewerkers van de diverse dag- en ontmoetingscentra).

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen