Nieuws

Riksja voor woonzorglocatie Schoterhof

Bij woonzorglocatie Schoterhof staat sinds kort een gloednieuwe riksja voor de deur. De tweewielige kar, die wordt voortgeduwd door een fiets met elektrische trapondersteuning, is geschonken door stichting De Stad Heeft Je Nodig. Met de riksja kunnen ouderen en mensen die zelf niet meer kunnen fietsen een fietstochtje maken. De riksja werd vandaag feestelijk in gebruik genomen. Samen met welzijnsmedewerker Monic Hofer maakten mevrouw Van der Aar en mevrouw Pöckling een proefritje.

Wind door de haren

De riksja wordt bestuurd door vrijwilligers. Zij hebben een training gehad in het gebruik van de fiets en ook in het omgaan met de doelgroep. De vrijwilligers nemen per keer één of twee ouderen of mensen die minder mobiel zijn mee voor een fietstocht in een riksja. Een verrijkende ervaring, voor zowel passagier als vrijwilliger.

Annette Zuyderduyn, medewerker team Welzijn van Schoterhof, is dan ook erg dankbaar met dit mooie cadeau: ‘We zijn heel blij met deze bijzondere fiets. Voor veel cliënten is een fietstocht al een tijd niet meer mogelijk. Met deze riksja kunnen we er nu samen op uit trekken en bijzondere momenten beleven. Met elkaar kunnen we genieten van de mooie stad, met de wind door onze haren.’

Idee uit Denemarken

Het initiatief is mogelijk gemaakt door stichting ‘De Stad Heeft Je Nodig’ in samenwerking met Fietsen Alle Jaren van de Fietsersbond. Het oorspronkelijke idee van de riksja komt uit Denemarken. Daar rijden inmiddels al zo’n 600 riksja’s rond, bestuurd door enkele duizenden enthousiaste vrijwilligers. Ook in Nederland zijn er al in meer dan 23 plaatsen lokale initiatieven. In Haarlem is Schoterhof de eerste zorgorganisatie met een riksja.

Vrijwilligers gezocht

Ritjes met de riksja kunnen geboekt worden bij Schoterhof. Wil je ook samen met de bewoners genieten van een fietstocht? Meld je dan aan als vrijwilliger bij Monic Hofer: monic.hofer@kennemerhart.nl. Als vrijwilliger ben je regelmatig beschikbaar om met één of twee passagiers erop uit te gaan. Voorafgaand krijg je een training.

 

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen