Nieuws

Subsidieregeling maakt geestelijke verzorging aan huis mogelijk

Een geestelijk verzorger kan helpen bij vragen rondom zingeving en levensbeschouwing. Hij of zij helpt overzicht te krijgen en gebeurtenissen in een breder kader te plaatsen. Bijvoorbeeld als het gaat om angst, eenzaamheid, ziek zijn, relaties of het naderende levenseinde. Een geestelijk verzorger doet dit door middel van gesprekken, door actief te luisteren of door een ritueel uit te voeren.

De geestelijk verzorgers van Kennemerhart werken zowel vanuit de woonzorglocaties van Kennemerhart als bij mensen thuis. Dit past in de ontwikkeling dat mensen steeds langer ‘zelfstandig’ thuis blijven wonen waardoor meer zorg in de thuissituatie plaatsvindt. Sinds juli is geestelijke verzorging in de thuissituatie mogelijk. Deze subsidieregeling voor thuiswonende clienten is bedoeld voor alle mensen van 50 jaar en ouder en ook voor palliatieve cliënten en hun naasten. Zij kunnen kosteloos gebruik maken van geestelijke zorg. De regeling is mogelijk omdat Geestelijke Zorg Kennemerhart is aangesloten bij Momentaal – Centrum voor Levensvragen, een samenwerking van het netwerk Palliatieve Zorg Kennemerland en Momentaal.

Wilt u een beroep doen op of heeft u vragen over de inzet van een geestelijk verzorger voor begeleidende gesprekken rondom zingeving en levensvragen in de thuissituatie? Dan kunt u contact opnemen met Josette Haspels en/of Jan Willem Oostewaal via telefoonnummer 023 8914100 en via josette.haspels@kennemerhart.nl of janwillem.oostewaal@kennemerhart.nl

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen