Nieuws

Succesvolle pilot Frans Hals Museum en Kennemerhart voor kwetsbare ouderen

Op maandag 1 juli werd in het Frans Hals Museum feestelijk stilgestaan bij de pilot ‘Ontmoet de Haarlemse Helden’. Deze pilot is speciaal ontwikkeld voor ouderen met een vorm van kwetsbaarheid. Ouderen die eenzaam zijn of geheugenproblemen hebben, ontdekken samen met generatiegenoten kunst en krijgen de gelegenheid om in een creatieve omgeving het geheugen te stimuleren.

Een serie van zes interactieve rondleidingen vormt de basis voor de pilot die tot stand kwam door een samenwerking tussen Het Frans Hals Museum en Kennemerhart. Tijdens een feestelijke koffie, voorafgaand aan de vijfde rondleiding, vertelde Ann Demeester, directeur van het Frans Hals: ‘Het museum wil een open huis zijn waar iedereen zich welkom voelt’.

Audrey van Schaik, bestuurder van de ouderenzorgorganisatie Kennemerhart is blij met deze samenwerking. ‘We vinden het belangrijk dat kwetsbare ouderen de kans krijgen actief onderdeel te blijven uitmaken van de samenleving. Hier willen we elke keer weer op vernieuwende wijze aan bijdragen en samen met partners, zoals het Frans Hals Museum, mooie initiatieven ontwikkelen.'

Aan de pilot nam een aantal ouderen uit Heemstede deel. Ook was voor de gelegenheid wethouder Struijff uitgenodigd die zich graag liet informeren. Het is de intentie om na deze pilot een structureel programma aan te bieden aan andere zorgcentra, dagbestedingscentra en kwetsbare ouderen in Haarlem en omgeving.


Lees ook

Het Haarlems Dagblad liep mee met de rondleiding en publiceerde vandaag een artikel in de krant. Klik op onderstaand artikel om het te vergroten.

Frans Hals 1 juli 2019

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen